Ga naar de inhoud

Stan Dewulf moet voorjaar doorstrepen na operatie: "Belangrijke keuze voor vervolg van mijn carrière"

 di 9 januari 2024 19:28

Stan Dewulf (26) zal de voorjaarsploeg van Decathlon-AG2R niet kunnen versterken. De Belgische renner onderging een operatie aan zijn liesslagader en staat voor enkele weken revalidatie zonder fiets. "Maar ik wil dit jaar een nog hoger niveau halen dan ervoor", zegt Dewulf vastberaden.

Een puncheur minder in het voorjaarspak van Decathlon-AG2R

 

Stan Dewulf moet passen voor de klassiekers na een operatie. Een vernauwde liesslagader zorgde voor minder kracht op de fiets. Dat euvel is nu van de baan.

 

"Alles verliep goed", laat Dewulf weten op Instagram. "Nu is het tijd om mijn lichaam te laten genezen."

 

In een gesprek met Sporza onderbouwt hij zijn keuze voor de ingreep.

 

"Als ik het nu niet liet doen, was ik verder van huis. Het is gewoon de beste beslissing en een belangrijke voor het vervolg van mijn carrière. Het probleem moest van de baan zijn."

 

(Lees voort onder het Instagrambericht)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Giro als stiekeme droom

Dat Dewulf de klassiekers - en bij uitbreiding Parijs-Roubaix, zijn favoriete koers die hij won bij de beloften - moet missen, knaagt.

 

"Al heb ik het eerder al eens meegemaakt in mijn carrière", relativeert hij. "Ik voel me er ook al iets beter bij. Ik kan ook moeilijk blijven fietsen met een belemmering."

 

Eind december ging de 26-jarige renner onder het mes. Sindsdien herstelde hij ook een week onder het Spaanse zonnetje in Mallorca.

 

"Die reis was belangrijk om mijn gedachten even te verzetten. Het was wel frustrerend om niet te mogen fietsen in dat mooie weer."

Ik wil dit jaar een nog hoger niveau halen dan ervoor.

Stan Dewulf

"Confronterend blijft het wel, maar ik kan de klik wel maken om het te accepteren", gaat hij voort.

 

"Ik moet nu gewoon zo goed mogelijk de revalidatie - nog enkele weken naast de fiets - aanvatten. Dat om zo goed mogelijk terug te keren."

 

Wanneer Dewulf opnieuw te zien zal zijn in het peloton, kan hij nu niet inschatten. "Wel droom ik nu al stiekem van de Giro om daar mijn ploeg te kunnen helpen."

 

Want met een aflopend contract, heeft de Belg zich verplicht om de beste versie van zichzelf te tonen.

 

"Ik wil dit jaar een nog hoger niveau halen dan ervoor", besluit Stan Dewulf vastberaden.

Gerelateerd: