Ga naar de inhoud

Weer een favoriet minder: ook titelverdediger Michael Smith sneuvelt op WK darts

 za 30 december 2023 08:23
Voor Michael Smith zit het WK er na drie partijen al op.

De grote namen sneuvelen snel op het WK darts. Na Gerwyn Price en Peter Wright is nu ook titelverdediger Michael Smith al uitgeschakeld. De wereldkampioen verloor kansloos met 4-0 in de achtste finales.

Tegen zijn landgenoot Chris Dobey gooide Michael Smith wel een hoger gemiddeld - 102,47 tegenover 102,43 per drie pijlen - maar liet hij het afweten op de dubbels.

 

Terwijl Dobey ruim 52 procent van zijn dubbels benutte, bleef titelverdediger Smith steken op ruim 30 procent. Hij kon dan ook geen set in de wacht slepen. In de tweede set gaf hij zelfs een 2-0-voorsprong uit handen.

 

Smith, die begin dit jaar nog Michael van Gerwen klopte in de WK-finale, moet zo na drie partijen al ophoepelen. Na zijn eerste wereldtitel kon de Engelsman dit jaar niet echt bevestigen: hij won alleen toernooien in Bahrein, München en Hildesheim.

 

De wereldkampioen is niet de eerste grote naam die sneuvelt in Ally Pally. Ook voormalige wereldkampioenen Gerwyn Price en Peter Wright zijn er al niet meer bij. Nummer 2 van de wereld Michael van Gerwen en nummer 3 Luke Humphries zijn nu de overgebleven topfavorieten.

Gerelateerd: