Ga naar de inhoud

Nog een renner die overstap maakt van junioren naar de profs: 18-jarige Theodor Storm trekt naar Ineos

 do 28 december 2023 15:41
Theodor Storm is een 18-jarige Deen.
Theodor Storm is een 18-jarige Deen.

Ineos Grenadiers heeft de strijd gewonnen om het Deense toptalent Theodor Storm. De junior zette zijn krabbel onder een contract van 3 seizoenen. "Storm omschrijft zichzelf als een puncher die goed klimt", klinkt het bij het Britse team.

In "the war on talent" had Ineos Grenadiers eerder al het 18-jarige supertalent AJ August binnengehaald.

 

Met Theodor Storm verleidde het Britse team nog een tweede youngster om de sprong te maken van de junioren naar de profs.

 

Storm rolde op het WK in Glasgow nog de rode loper uit voor zijn landgenoot Albert Philipsen, die de regenboogtrui bij de junioren met sprekend gemak veroverde.

 

Zelf reed Storm naar een 3e plek in Parijs-Roubaix en werd hij vice-Deens kampioen bij de junioren. De jonge Deen kan ook heel goed uit de voeten op de piste.

 

"Storm omschrijft zichzelf als een puncher die goed klimt", stelt Ineos zijn nieuwste aanwinst voor. "Hij heeft een enorm potentieel."

Maak kennis met Theodor Storm

Net zoals Evenepoel en Uijtdebroeks

Met Storm wordt het lijstje renners die de beloftecategorie overslaan langer en langer.

Remco Evenepoel was de grondlegger van de trend, toen hij in 2019 de overstap maakte van de junioren naar The Wolfpack.

 

Andere renners die het voorbeeld volgden van Evenepoel: Carlos Rodriguez (Spa), Quinn Simmons (VS), Marco Brenner (Dui), Cian Uijtdebroeks, Luis-Joe Lührs (Dui), Joshua Tarling (GBr) en Michael Leonard (Can).

 

Komend seizoen zijn er 3 renners die van het juniorenpeloton doorstromen naar de profs: Markel Beloki (EF), AJ August en Theodor Storm (beiden Ineos).

 

En in 2025 zal de Deen Albert Philipsen dezelfde sprong wagen. De juniorenwereldkampioen zal dan debuteren bij Lidl-Trek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: