Ga naar de inhoud

Beerschot werkt mee aan vertrek succescoach Wieland: "Maar betreuren keuze en timing"

 wo 20 december 2023 13:00

Donderslag bij heldere hemel op het Kiel. Hoofdcoach Andreas Wieland heeft de directie laten weten dat hij zijn contract bij Beerschot wenst te verbreken om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat meldt de Antwerpse club. De Oostenrijker heeft een aanbod van zijn ex-club LASK Linz uit zijn geboorteland.

Voor Beerschot, 2 jaar geleden gezakt uit eerste klasse, is dit een streep door de rekening. De ambitieuze club staat tweede in de Challenger Pro League met dezelfde punten als leider Zulte Waregem.

Beerschot wilde met Wieland (40) promoveren. "Maar de club kreeg mondeling te horen dat hij zijn contract wenst te verbreken."

Beerschot noemt de nieuwe uitdaging niet, maar het gaat om LASK. "Beerschot staat in contact met het management van de coach en een derde partij om een mogelijke overgang te bespreken."
 

"Beerschot betreurt deze keuze en de timing hiervan, maar wil uit respect voor hem alles op een correcte manier afhandelen."

Beerschot betreurt deze keuze en de timing, maar wil uit respect voor hem alles op een correcte manier afhandelen.

Clubstatement

Beerschot plukte Wieland in de zomer van 2022 weg bij LASK, waar hij assistent én hoofdcoach was. Vorig seizoen eindigde hij derde achter RWDM en SK Beveren. RWDM promoveerde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.