Ga naar de inhoud

Succescoach Giraldez neemt afscheid van Barcelona-vrouwen

 ma 18 december 2023 15:36
Giraldez was erg succesvol bij Barcelona.

Jonatan Giraldez heeft bekendgemaakt na dit seizoen te vertrekken bij Barcelona. De 32-jarige Spanjaard pakte met de vrouwenploeg twee titels, een beker en de Champions League, maar liet nu weten dat hij niet de intentie heeft om zijn contract nog te verlengen.

Jonatan Giraldez staat al sinds juli 2021 aan het hoofd van de vrouwenploeg van Barcelona. Voordien was hij ook al twee jaar assistent-coach. Maar nu is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat heeft hij zelf aan de club laten weten.

 

"Ik heb de club geïnformeerd dat ik niet de intentie heb mijn contract te vernieuwen", verklaarde hij zelf in het communiqué van de club. "Ik wilde Barcelona voldoende tijd geven om zich te organiseren voor volgend seizoen."

 

Barcelona had nochtans een nieuw contract van twee seizoenen klaarliggen voor Giraldez. Hij was dan ook bijzonder succesvol met twee titels, een beker en vorig jaar nog de eindzege in de Champions League.

 

De Spanjaard is een van de drie genomineerden voor de prijs van Coach van het Jaar bij de vrouwen op de 'The Best FIFA Football Awards'. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een awardshow in Londen op 15 januari. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.