Ga naar de inhoud

BEKIJK: LeBron James verpulvert tegenstand op weg naar In Season Tournament-finale tegen Indiana

 vr 8 december 2023 08:08

LeBron James heeft tegen New Orleans nog eens alles uit de kast gehaald om de LA Lakers eremetaal te bezorgen. Met 30 punten - en een indrukwekkende reeks - loodste hij zijn team naar de finale van het "in season tournament". Daar treffen LeBron en co Indiana, waar guard Tyrese Haliburton opnieuw schitterde.

Op zijn 38e mag hij zaterdag nog eens meedingen voor de prijzen.

 

LeBron James is meer dan gemotiveerd om met de LA Lakers als eerste ploeg ooit het "in season tournament" van de NBA te winnen. Met 30 punten, 8 assists en 5 rebounds veegde hij de vloer aan met de New Orleans Pelicans. 

 

De tegenstand begon nochtans goed aan de wedstrijd, met een punt voorsprong na het eerste quarter: 30-29. Maar dan achtte de grootmeester zijn moment gekomen. 

 

James gooide drie driepunters op rij, waarvan twee vanaf het logo. Plots waren de Lakers 7 punten los en brak de veer bij New Orleans. Dat liet zich naar de slachtbank leiden, eindstand: 89-133.

De grote LeBron James-show:

In de halve finale van de Eastern Conference stonden Indiana en Milwaukee - dat nog steeds zoekt naar de beste manier om sterren Giannis Antetokounmpo en Damian Lillard samen te laten spelen - tegenover elkaar.

 

Met 37 punten leek "The Greek Freak" zijn ploeg bij de hand te nemen. Bij 91-94 met nog 12 minuten te spelen, zag het er ook goed uit voor de Bucks.

 

Al volgde de complete deconfiture in het laatste quarter. Onder leiding van seizoensrevelatie Tyrese Haliburton - goed voor 27 punten én cruciale driepunters in het slot - boekte Indiana alsnog zijn ticket voor de finale: 128-119

 

"Ik weet dat veel mensen weinig naar ons kijken. Maar wij hebben misschien wel de beste bank in de NBA", verklaart de guard het succes van het bescheiden team. "Zij maakten echt het verschil."

 

Volgt zaterdagnacht de absolute apotheose tegen de Lakers?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.