Ga naar de inhoud

Portland staat op tegen Indiana, LeBron James krijgt oplawaai, maar speelt wel meeste NBA-minuten ooit

 di 28 november 2023 08:46
LeBron James stak recordhouder Kareem Abdul-Jabbar voorbij met de meest gespeelde minuten.
De Sixers van Embiid (m) klopten de Lakers van James (l) met 138-94.

LeBron James heeft zich weer wat vaster in de geschiedenistabellen van de NBA gebasketbald: in zijn 20e seizoen steekt hij recordhouder Kareem Abdul-Jabbar voorbij qua gespeelde minuten. Maar hij kreeg in Philadelphia wel een flinke bolwassing. Portland en Camara wonnen dan weer een 2e keer in 3 wedstrijden.

In de kraker tussen Philadelphia en de LA Lakers kraakten de bezoekers in hun voegen: 138-94. MVP van vorig seizoen Joel Embiid maakte een triple double - nog maar de 6e uit zijn carrière - met 30 punten, 11 rebounds en 11 assists. Aan zijn zijde wierp Tyrese Maxey 31 punten binnen.

Aan de overzijde legden LeBron James (18 ptn, 5 ass) en Anthony Davis (17 ptn, 11 rbs) bescheiden cijfers voor. De kloof van 44 punten is de zwaarste nederlaag in de carrière van King James, die nu al 21 seizoenen duurt. 

Al is er één statistiek waarop LeBron James bijzonder trots is: sinds afgelopen nacht staat hij helemaal bovenaan de lijst van meest gespeelde NBA-minuten in reguliere en play-offwedstrijden.

 

Hij passeerde in het eerste quarter recordhouder Kareem Abdul-Jabbar, die 66.297 minuten volmaakte.

Vorig seizoen ging James de even legendarische Abdul-Jabbar voorbij als topschutter aller tijden in de NBA. James was de eerste speler die de 39.000 punten haalde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Portland en Camara nemen revanche in Indiana

Portland heeft de pijnlijke nederlaag tegen Milwaukee - waarbij het een voorsprong van 26 punten uit handen gaf - doorgespoeld in Indiana. Na een spannende partij zorgden Jerami Grant (34 ptn), Deandre Ayton (22 ptn, 13 rbs) en Malcolm Brogdon (24 ptn) ervoor dat het muntje richting de bezoekers viel: 110-114.

Portland stond 4 punten in het krijt na het eerste quarter, maar leidde met 5 punten bij de rust (60-65). Met 83-83 gingen de twee ploegen het slotquarter in. Brogdon, Ayton en Grant zorgen voor een kleine voorsprong, waaraan de Pacers bleven knabbelen. Brogdon besliste de partij op 6 seconden van het einde: 110-114.

Toumani Camara was andermaal basisspeler bij Portland, maar stond in het beslissende 4e quarter maar een paar seconden op het veld. In 16'55" was de Belg goed voor 5 punten (1/2 3-punters, 2/2 vrijworpen) en 2 rebounds.

Portland-coach Chauncy Billups was trots op de reactie van zijn team na de emotionele nederlaag bij Milwaukee en ex-vedette Damian Lillard. "We willen uit de verf komen als goed defensief team en vandaag was daarin een belangrijke stap."

Camara en co. tellen nu 5 zeges tegenover 12 nederlagen. Na 8 verliesbeurten op een rij wonnen ze nu 2 van hun laatste 3 wedstrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen maandag:

  • Philadelphia - LA Lakers 138 - 94
  • Indiana - Portland 110 - 114 
  • LA Clippers - Denver 104 - 113
  • Utah - New Orleans 114 - 112
  • Detroit - Washington 107 - 126

Tweets over maandag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.