Ga naar de inhoud

Intensiteit van play-offs, maar dan in december: Indiana en New Orleans naar Final 4 In-Season Tournament

 di 5 december 2023 08:58
Tyrese Haliburton viert met ploegmaat Buddy Hield.
Tyrese Haliburton was tegen Boston goed voor een triple-double.

In de NBA zijn de eerste twee halvefinalisten van het In-Season Tournament bekend. Indiana en New Orleans mogen hun koffers pakken voor Las Vegas, na zeges tegen respectievelijk Boston en Sacramento.

Het In-Season Tournament is aan zijn eerste editie toe en werd onder meer in het leven geroepen om meer spanning te creëren in de eerste twee maanden van het lange NBA-seizoen.

 

En wie spanning zegt, werd op zijn wenken bediend vannacht. In een zinderend sfeertje dat doorgaans vooral voorbehouden is voor play-offwedstrijden knokte Indiana zich voorbij Boston, de nummer 1 in de Eastern Conference.

 

Indiana-speler Tyrese Haliburton was de uitblinker in een intense wedstrijd. Met 26 punten, 13 assists en 10 rebounds was de spelverdeler van de Pacers goed voor een triple-double in de 122-112-zege van zijn team. Bij de Celtics was Jayson Tatum goed voor 32 punten en 12 rebounds.

Bekijk hier het spannende slot van de wedstrijd:

New Orleans wipt Sacramento

In het Westen mag ook New Orleans naar de Final 4, die vanaf donderdag plaatsvindt in Las Vegas. De Pelicans gingen vannacht met 117-127 winnen op het veld van Sacramento. Brandon Ingram was de topschutter van de wedstrijd met 30 punten.

 

In de halve finales zal New Orleans het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de LA Lakers en Phoenix. Die wedstrijd wordt komende nacht gespeeld. De Indiana Pacers treffen in Las Vegas Milwaukee of New York.

 

De finale van het allereerste In-Season Tournament wordt gespeeld op 9 december. Elke speler van het winnende team krijgt een cheque van 500.000 dollar.

De 10 hoogtepunten van vannacht:

In-Season Tournament:

Maandag:
 
  • Indiana - Boston 122-112
  • Sacramento - New Orleans 117-127

 

Dinsdag:
 

  • Milwaukee - New York
  • LA Lakers - Phoenix
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.