Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
42
6
3
2
1
9
7
2
Club Brugge
42
6
5
0
1
16
3
3
Union
41
6
2
4
0
11
9
4
KRC Genk
34
6
3
2
1
5
9
5
Cercle Brugge
30
6
1
2
3
6
9
6
Antwerp
29
6
1
5
0
2
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
3
3
1
2
0
7
6
4
KRC Genk
7
4
2
1
1
4
5
5
Cercle Brugge
2
3
0
1
2
2
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
1
3
0
2
1
3
6
2
Club Brugge
7
3
2
0
1
6
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6
6
Antwerp
3
4
1
3
0
2
8

Union allerminst voldaan na herfsttitel: "Ik heb nog gelachen omdat er hier een trofee voor stond"

 vr 24 november 2023 16:25

Union hervat met een nieuw voornaamwoord: naast leider zijn de Brusselaars nu ook herfstkampioen. Toch tilt trainer Alexander Blessin niet te zwaar aan die officieuze eretitel: "Ik heb tegenover de spelers benadrukt dat we nog niks gewonnen hebben." 

Bij Union konden ze de hele interlandbreak met een gelukzalig gevoel naar het klassement kijken.

 

De traditieclub telt na 14 speeldagen al zes punten voorsprong op dichtste achtervolger Anderlecht, KAA Gent volgt op zeven stuks en de rest hinkt nog verder achterop.

 

Maar veel rekenen deed Alexander Blessin wel niet: "Ik ben nooit goed geweest in wiskunde, dus het is niet de moeite om over na te denken", lacht hij.

 

"We willen de play-offs bereiken en dan blijft maar de helft van de punten over, dus die voorsprong is voorlopig niets waard. Het was wel leuk om tijdens de interlandbreak eens naar het klassement te kijken."

 

Bij de herstart wacht zondag meteen een boeiende confrontatie tegen KAA Gent.

 

"De confrontatie met Gent is interessant voor de media omdat het een grote club is", aldus Blessin.

"Twee topteams tegenover elkaar, dan is het logisch dat de focus daarop ligt, maar ik ga niet zeggen dat dit de belangrijkste wedstrijd is. De volgende weken volgen er nog zo heel wat duels, dan pas zullen we zien welke richting we uitgaan." 

Lachen met een beker

Dat Union zich de vorige speeldag tot herfstkampioen kroonde, zorgt er trouwens allerminst voor dat Blessin begint te zweven.

 

"Die herfsttitel? Ik heb het geen seconde gevierd", verzekert de Duitser.

 

"Op mijn eerste dag hier in augustus zag ik een trofee staan. Dat was de beker voor de herfstkampioen in 2021 met Felice Mazzu. 'Wat is dit?', vroeg ik. Ik wist niet dat je daar een beker voor kreeg (HLN had die toen door analist Marc Degryse laten uitreiken, red.). Ik was ermee aan het lachen, en nu krijgen we misschien weer één."

 

"Herbstmeister is maar een woord, voor mij is het geen titel. Ik heb ook tegen de spelers gezegd dat we nog niks gewonnen hebben. We moeten blijven werken: er zijn goede zaken, maar er zijn ook dingen die we moeten verbeteren."

 

Als je terugkijkt naar het traject van Union, is het een fantastisch parcours.

Alexander Blessin

Toch wil Blessin ook niet overkritisch naar de prestaties van zijn club kijken. De coach onderstreept dat met veel plezier nog eens.

 

"Als je terugkijkt naar het traject van Union, is het een fantastisch parcours. Ik ga dus niet zeggen wat ze beter moeten doen dan de voorbije seizoenen, want er is toen ook knap werk geleverd. Het gaat om details en wat geluk."

 

"Wat ons geheim is? Het werk achter de schermen van Alex (Muzio, red.) en Philippe (Bormans, red.). Ze houden de voeten op de grond, vinden het juiste personeel en kopen gretige spelers voor de juiste posities. In de laatste 3 tot 4 jaar hebben ze hele goede beslissingen genomen."

Mazzu met de bewuste herfstkampioentrofee.

Alessio Castro-Montes: "Ik droom van de titel"

 

Naast de coach hervat ook winger Alessio Castro-Montes met een goed gevoel na de interlandbreak.

 

"Het is leuker om 6 punten voor te staan, dan ze te moeten inhalen", benadrukte hij. "Maar zoals iedereen in België weet, zegt het nog niet zoveel. Zeker niet in play-offsysteem waarin de punten gehalveerd worden."

 

"Het is wel een mooi compliment als ze zeggen dat we een beter team hebben dan vorig seizoen", gaat Castro-Montes verder.

 

"Ik denk dat het een mooie pluim is voor de scouts en voor O’Loughlin, die daar een belangrijke rol in speelt. De titel? Ik droom er wel van, zoals iedereen. We staan voorop, maar weten dat de weg nog heel lang is."

Gerelateerd: