Ga naar de inhoud

Rodrygo racistisch belaagd na verlies van Brazilië tegen Argentinië: "Racisten staan altijd klaar"

 vr 24 november 2023 11:49

De geladen match Brazilië-Argentinië van dinsdag is nog niet verteerd. Twee dagen na de historische zege van Argentinië maakt Rodrygo wereldkundig dat hij het slachtoffer is van racistische aanvallen op sociale media. De Braziliaanse spits is bij Real Madrid ploegmaat van Vinicius, die daags voor de match een nationale antiracismecampagne lanceerde.

0-1 was de uitslag dinsdag, voor het eerst in de geschiedenis verloor Brazilië een thuismatch in een WK-voorronde. Argentinië vierde de winst in het Maracana-stadion in Rio, als was het opnieuw wereldkampioen.

"Racisten staan altijd klaar. Mijn sociale media zijn bestookt met beledigingen en onzin van alle genres", klaagde Rodrygo op zijn Twitter- en Instagramaccount aan.

Het profiel van de 22-jarige voetballer staat vol emoji's van bananen en apen. Rodrygo overweegt naar de rechter te stappen, schrijft het Braziliaanse tv-programma Globo Esporte.

"Als we niet doen wat zij willen, als we ons niet gedragen zoals zij denken dat we ons zouden moeten gedragen, als we iets dragen dat hen niet aanstaat, als we ons hoofd niet buigen als zij ons aanvallen, als wij op plaatsen zijn die zij hun bezit menen, komen de racisten in actie met hun crimineel gedrag."

"Maar dat haalt niets uit, wij zullen niet stoppen."

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vinicius' campagne

Zijn ploegmaats bij de nationale ploeg, zoals Neymar en Vinicius Jr, die zelf ook vaak het voorwerp is van racistisch geweld in Spanje, hebben hun steun betuigd aan de belaagde.

"Jouw  gloed maakt ze ongemakkelijk. Stop daar nooit mee!", verwoordde Neymar op Instagram.

Neymar en Vinicius ontbraken in de wedstrijd door blessures. Rodrygo speelde de hele partij.

Ook Vinicius sloot zich aan bij Rodrygo's aanklacht: "Wij zullen niet stoppen." Maandag nog had eerstgenoemde een nationale campagne in Brazilië gelanceerd tegen racisme. 20 november is Black Awareness Day in het Zuid-Amerikaanse land.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: