Ga naar de inhoud

Vinicius Jr lanceert antiracismecampagne in heel Brazilië: "Doe niet alsof je het niet ziet"

 di 21 november 2023 09:20

De Braziliaanse aanvaller Vinicius Jr voert de strijd tegen racisme op. De zwarte speler van Real Madrid, in Spanje vaak het slachtoffer van racisme, heeft op reclameborden in heel Brazilië een campagne gelanceerd met de slogan "Racisme. Doe niet alsof je het niet ziet." Dat deed hij op Black Awareness Day.

Elk jaar is er op 20 november in Brazilië de Black Awareness Day of Black Consciousness Day. Om een ​​hernieuwd bewustzijn van de zwarte gemeenschap te vieren over hun grote waarde en bijdrage aan het land.

"Laat de racisten zien (Revele os racistas)", is de leuze onder de slogan. "Dit is een boodschap. Vandaag en altijd", voegde hij er op zijn sociale media aan toe. 

Vorig maand kreeg Vinicius de Socrates Award, omdat hij een stichting oprichtte die scholen bouwt in verarmde regio's in Brazilië en investeert in onderwijs.

Naast de campagne lanceerde hij met zijn stichting ook een "Onderwijs Handboek tegen Racisme", dat scholen helpt om een meer inclusieve omgeving te creëren waarin stereotypen die tot vooroordelen leiden uit de wereld geholpen worden.

De 23-jarige vleugelspeler, die ook een bijzonder FIFA-comité tegen racisme zal voorzitten, wil strengere straffen voor discriminatoir gedrag in voetbal. Zo voerde de regering van Rio de Janeiro een wet in die Vinicius' naam draagt om sportwedstrijden te stoppen of op te schorten vanwege racistisch gedrag.

Niet tegen Argentinië

Vinicius vertoeft momenteel in Spanje, waar hij zich laat verzorgen voor de hamstringblessure die hij vorige week in het WK-kwalificatieverlies (2-1) tegen Colombia opliep.

Hij kan vanavond - net als aanvoerder Casemiro en vedette Neymar - niet meedoen in de WK-voorronde tegen Argentinië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.