Ga naar de inhoud

Thibau Nys niet onder de indruk van dreigement UCI-voorzitter: "Dan rijd ik maar geen WK"

 zo 19 november 2023 15:23

Bij de Internationale Wielerunie zijn ze bereid om het hard te spelen om de veldrijders te dwingen de Wereldbeker te respecteren. UCI-voorzitter David Lappartient stak zijn vinger vooral op naar Thibau Nys, maar die is niet onder de indruk. "Ze gooien enkel hun eigen ruiten in." 

Dat Thibau Nys de veldrit in Niel verkoos boven de Wereldbekercross in Dendermonde was bij de UCI, en dan meer bepaald voorzitter David Lappartient, in het verkeerde keelgat geschoten.

"Als een renner liever aan een nationale cross deelneemt dan aan een Wereldbekercross, dan moet hij de volgende crossen in de Wereldbeker ook maar niet meerijden. En het WK ook niet", klonk het hard bij de Fransman.

Een week later was Nys er bij de volgende WB-afspraak in Troyes wel bij, maar niet vanwege het dreigement van Lappartient.

 

"Ik ben daar totaal niet mee bezig. Ze gooien enkel hun eigen ruiten in", klonk Nys bij VTM Nieuws laconiek. "Desnoods start ik niet op het WK."

"Ik zit gewoon niet met dat Wereldbekerklassement in mijn hoofd", verklaart de jonge Nys zijn beslissing nog eens. "Het gevolg is dat je wedstrijd per wedstrijd uitkiest."

 

"Zo zal ik volgende week ook gewoon in Dublin starten. Het gaat dus zeker niet over de verplaatsingen of door het soort organisatie."

 

"Ik vind gewoon dat ik mijn eigen programma moet kunnen uitstippelen. Iedereen heeft daar recht op."

Een pleidooi dat bij de UCI-voorzitter in dovemansoren valt?

Gerelateerd: