Ga naar de inhoud

Hoogspringer Thomas Carmoy gaat officieel met Tia Hellebaut in zee: "Nieuwe coach, nieuwe doelen"

 do 16 november 2023 21:36

Thomas Carmoy zal voortaan naast François Gourmet ook gecoacht worden door Tia Hellebaut, de Olympisch kampioene van 2008 uit Peking. Hellebaut moet de springtechniek van de beste Belgische hoogspringer bijschaven. "Een nieuw seizoen, een nieuwe coach en nieuwe doelen: de Spelen", klinkt het ambitieus bij Carmoy.

De samenwerking werd half september aangekondigd, onder voorbehoud van een financieel akkoord. Dat hebben beide partijen nu bereikt. In principe loopt de samenwerking tot de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028.

 

Thomas Carmoy zat vijf dagen voor de wereldkampioenschappen in Boedapest zonder coach. Marc Muryn, die hem al tien jaar onder zijn hoede had, verweet zijn atleet een gebrek aan professionalisme.

 

Roger Lespagnard werd op het laatste moment gestuurd om hem te coachen in de Hongaarse hoofdstad, maar dat volstond niet om Carmoy naar de finale te loodsen.

 

Voor Tia Hellebaut is dit de eerste ervaring als coach van een topatleet. Ze zal aan Carmoys springtechniek schaven om zo zijn PR van 2,29 meter te verbeteren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: