Ga naar de inhoud

Tia Hellebaut wil Thomas Carmoy naar nieuwe hoogtes stuwen

 do 14 september 2023 16:31
Thomas Carmoy en Tia Hellebaut.
Hoogspringer Thomas Carmoy en olympisch kampioene Tia Hellebaut.

Tia Hellebaut staat op het punt om hoogspringer Thomas Carmoy (23) te coachen. Als de twee partijen een financieel akkoord vinden, gaan ze een samenwerking aan.

Thomas Carmoy is de nummer 12 van de wereld in het hoogspringen. Omdat hij sinds het WK atletiek, vorige maand in Boedapest, zonder trainer zit, is hij op zoek naar een nieuwe coach.

 

Tia Hellebaut wil graag een samenwerking aangaan, op voorwaarde dat er financiële ondersteuning volgt vanuit Adeps, de Franstalige tegenhanger van Sport Vlaanderen.

 

Haar man en voormalige trainer Wim Vandeven wil mee op de trein springen en de trainingen uitstippelen voor Carmoy.

Thomas Carmoy
Thomas Carmoy op het WK in Boedapest.

Olympisch kampioene Peking 2008

Tia Hellebaut is niet de eerste de beste. 15 jaar geleden sprong ze naar goud op de Olympische Spelen van Peking. Coach was haar huidige partner Wim Vandeven.

 

Een gouden duo dus voor Thomas Carmoy, die komend weekend in de Verenigde Staten de seizoensfinale van de Diamond League springt.

Tia Hellebaut
23 augustus 2008: met een sprong over 2,05 meter wint Tia Hellebaut olympisch goud.

Geen WK-finale in Boedapest

Thomas Carmoy is een ruwe diamant in de hoogspringwereld. Als junior kroonde hij zich 4 jaar geleden tot Europees kampioen. Op het hoogste niveau sprong hij in 2021 en 2023 naar EK-brons in zaal.

 

Zijn vorige coach stapte net voor het WK op. Hij verweet zijn atleet "herhaaldelijk onprofessioneel gedrag".

 

Op het WK in Boedapest miste Carmoy de finale. 2,25 meter volstond net niet voor een plaats in de top 12. Zijn persoonlijk record ligt 4 centimeter hoger.

 

Stuwt Tia Hellebaut Carmoy naar nieuwe hoogtes?

Gerelateerd: