Ga naar de inhoud

Een record in amper 10 minuten: Jeremy Doku doet zelfs als invaller monden openvallen

 wo 8 november 2023 00:05
Jeremy Doku maakt ook furore in de Champions League.
Jeremy Doku maakt ook furore in de Champions League.

Geen goal of assist voor Jeremy Doku tegen Young Boys, wél een straffe statistiek. Ondanks een late invalbeurt in minuut 80 slaagde de Rode Duivel erin om 6 geslaagde dribbels te laten optekenen.

Hoe weet je dat iemand is uitgegroeid tot een fenomeen? Wel, misschien als elke statistiek onder een vergrootglas komt te liggen.

 

Zet Jeremy Doku dus maar in dat rijtje.

 

Gisteren kreeg de pijlsnelle flankaanvaller lange tijd rust van trainer Pep Guardiola in het duel tegen Young Boys. Pas in minuut 80 mocht Doku zijn opwachting maken.

 

Toch slaagde de Rode Duivel er alweer in om indruk te maken. Meteen na zijn invalbeurt gaf Doku bijna een assist. Naast 7 gewonnen duels, waren er ook nog 6 geslaagde dribbels.

 

Dat succesvolle aantal is bijzonder straf op amper een klein kwartiertje tijd.

 

Ter vergelijking: sinds september 2021 slaagde alleen City-ploegmaat John Stones er tijdens een Champions League-wedstrijd in om elke dribbel - als het totaal hoger was dan 5 - met succes af te ronden.


De verdediger voltooide zijn 7 stuks wel in een tijdspanne van negentig minuten in de finale tegen Inter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Doku's geweldige prestaties bij City zetten trouwens ook speelvogel Jack Grealish aan het denken.

 

De concurrent van de Rode Duivel liet na de match tegen Young Boys een opvallende quote optekenen: "Ik moet meer beginnen te scoren. Natuurlijk weet ik wat ik het team bijbreng naast doelpunten en assists, maar iedere aanvaller wil beslissend zijn."

 

Grealish lijkt dus in te zien dat hij een tandje bij zal moeten steken om onze landgenoot in de grote matchen uit de basis te houden bij City.

 

"Het Doku-effect", lachen fans op sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: