Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Van Bommel gelooft in kansen zonder Alderweireld en Butez: "We lopen niet weg van de uitdaging"

 ma 6 november 2023 20:41
Mark van Bommel.

Wat Mark van Bommel niet zou geven om de nul weg te vegen in de Champions League. De trainer van Antwerp staat in Porto voor – opnieuw – een moeilijke opdracht. Zonder aanvoerder Toby Alderweireld en eerste doelman Jean Butez wordt die nog net wat zwaarder. "Maar we gaan er niet nerveus van worden", zegt de Nederlander vastberaden.

De afwezigheid van twee sleutelspelers was daags voor de confrontatie met Porto het gespreksonderwerp. Mark van Bommel moet kapitein Toby Alderweireld en eerste doelman Jean Butez missen.

 

Net wanneer de roep om punten op het kampioenenbal nooit groter was.

 

"Toby is onze aanvoerder. Hij is superbelangrijk voor ons, maar hij speelt al een paar wedstrijden met last", is Van Bommel realistisch.

 

"We hebben besproken of het wel verstandig was om te spelen. Ik wil hem niet voor langere tijd kwijtraken, dus hebben we samen besloten om hem thuis te laten."

 

"Bij Jean is het verhaal dat zijn vrouw zwanger is. De geboorte van zijn kind staat te gebeuren. Ik heb altijd gezegd dat familie voorgaat op voetbal. Daarenboven had hij een klein beetje last. Dus had hij twee redenen om thuis te blijven."

 

Dat hun forfaits een gemis worden, staat vast. "Maar we gaan er niet nerveus van worden", blijft de T1 strijdvaardig.

De Champions League is het mooiste wat er is, maar als je drie keer verliest, slaat iedereen je ermee rond de oren.

Mark van Bommel

Met 0 op 9 beleefde Antwerp tot dusver weinig plezier aan zijn debuut in de Champions League.

 

"Mentaal is dat heel moeilijk", geeft de trainer toe. "Vorig jaar wonnen we alles. Deze zomer pakten we de Supercup en kwalificeerden we ons voor de Champions League."

 

Een schril contrast met hoe The Great Old de groepsfase ervaart.

 

"Op die avond in Athene zei iedereen dat het niet mooier kon worden voor de club. Het was de eerste keer in de clubhistorie, de resultaten zouden minder uitmaken."

 

"De Champions League is het mooiste wat er is, maar als je drie keer verliest, slaat iedereen je ermee rond de oren. Ga dan maar aan je groep vertellen dat ze goed bezig, dat je stappen maakt en de tegenstander domineert", deelt Van Bommel.

 

"Maar de tegenstander past zich meteen aan. Dat is het verschil met de Europa League of Conference League. Daar zouden we nu minstens drie of vier punten hebben."

 

Van opgeven, wil de coach nog niet weten. "We lopen niet van de uitdaging weg. We moeten nu ook tonen dat we het niveau halen om te kunnen winnen. Of dat ook lukt, is nog een andere vraag."

Gerelateerd: