Ga naar de inhoud

Luidt Europese zege ommekeer in bij Club Brugge? "Vertrouwen in elkaar kan weer groeien"

 vr 27 oktober 2023 09:24

Met de nodige moeite, al is de zege het enige wat blijft hangen. Club Brugge kijkt met een portie verse moed naar de nabije toekomst. Het team is ervan overtuigd dat de Europese overwinning tegen Lugano een kantelpunt kan worden na moeilijke weken. "Dit kan het begin zijn van een zegereeks", deelt trainer Ronny Deila.

"Deze overwinning hadden we nodig."

 

Een open deur die Hans Vanaken met veel plezier intrapt. De kapitein van Club Brugge trok zijn ploeg over de streep na een moeilijk halfuur in de tweede helft.

 

"Alles leek nochtans onder controle", vertelt hij. "We moesten het beter uitspelen en rustiger blijven in balbezit. Gelukkig maak ik op het juiste moment de 1-3."

 

Zo boekte Club na de blamage in Kortrijk een deugddoende zege.

 

"Het geluk dat de afgelopen weken ontbrak, hadden we nu wel mee. Na zo'n resultaat kan het vertrouwen in de ploeg en in elkaar weer groeien"

Vandaag toonden we dat we ervoor willen vechten om de situatie om te keren.

Simon Mignolet

Dat geluk kan wel eens een kantelpunt vormen voor de resultaten van blauw-zwart.

 

Dat gelooft trainer Ronny Deila alvast: "Dit positieve gevoel moeten we meenemen voor de rest van het seizoen. Het kan zomaar het begin zijn van een winstreeks. Dit geeft een energieboost om te willen slagen."

 

Een flinke opsteker voor de Brugse kern. Al twijfelden de spelers geen seconde aan de inzet van hun ploeggenoten.

 

"We moesten de situatie onder ogen zien. Vandaag toonden we dat we ervoor willen vechten om de situatie om te keren", oordeelt Simon Mignolet.

 

Waarna Vanaken aanvult: "Van gelatenheid was nooit sprake, ook toen de resultaten tegenzaten."

 

" Nu is het aan ons om die lijn door te trekken in de competitie", besluit de doelman. Te beginnen met de topper tegen Antwerp van komende zondag.

Gerelateerd: