Ga naar de inhoud

EK-kwalificatie klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
22
4
2
Oostenrijk
19
8
6
1
1
17
7
3
Zweden
10
8
3
4
1
14
12
4
Azerbeidzjan
7
8
2
5
1
7
17
5
Estland
1
8
0
7
1
2
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0

Jeremy Doku na zijn toptransfer: "Of ik hier nu een nieuwe status heb? Ik voel wel wat meer druk"

 do 12 oktober 2023 18:44
Jeremy Doku op de persconferentie.

Jeremy Doku heeft deze zomer een grote stap hogerop gezet en maakt ondertussen het mooie weer bij Manchester City. Hij is nu ook bij de Rode Duivels misschien wel een van de spelers met het meeste aanzien. "Maar ik wil me hier nog altijd bewijzen, aan mijn medespelers, aan de buitenwereld en aan mezelf."

"Het was een mooie transfer", blikt Doku nog eens terug op zijn stap deze zomer van Rennes naar Manchester City. De Rode Duivel kreeg eigenlijk alleen maar vragen over zijn nieuwe club. De match van morgen tegen Oostenrijk was amper een topic.

 

"Ik heb het er naar mijn zin en voel me er echt op mijn plek. Ik hoop dat de stijgende lijn zich doortrekt. De laatste resultaten waren iets minder, maar ik hoop dat we nog zoveel mogelijk matchen kunnen winnen."

 

Doku wordt nu getraind door Pep Guardiola. Hoe was die eerste ontmoeting? "Ik was wel onder de indruk toen ik hem een eerste keer ontmoette. Je ziet hem op tv bij Bayern, Barcelona, Manchester City. Hij is toch een belangrijk figuur in de voetbalwereld. Maar hij zei niets bijzonder. Het was een normale kennismaking. Hij is zoals iedereen, en toch was het speciaal."

 

"Guardiola helpt me vooral met details. Hij probeert me in de best mogelijke positie te zetten waar ik mijn sterke punten kan uitspelen, mij zoveel mogelijk te isoleren in de 1-tegen-1-situaties dus. Hij helpt me met waar ik wanneer moet staan, met mijn laatste pass. Dat is belangrijk want dan heb je assists en goals. En dat is op dit niveau cruciaal."

 

"Ik denk dat ik al wel gegroeid ben als speler, maar dat is ook logisch als je met zulke ploegmaats kan spelen als bij City. Ik kom vaker in mijn geliefde en beste rol."

 

En dan helpt hij nog een misverstandje uit de wereld. "Of ik ooit gezegd heb dat ik liefst op rechts speel? Neen, ik speel liefst links. Als rechtsvoetige is het op links makkelijker om onvoorspelbaar te zijn. Ik heb in Rennes wel geleerd om op de rechterkant te spelen, maar toch."

Ik was wel onder de indruk toen ik Guardiola een eerste keer ontmoette. Je ziet hem op tv bij Bayern, Barcelona, Manchester City.  Maar het was een normale kennismaking.

Jeremy Doku

"Of ik de nieuwe chouchou ben? Ik voel wel veel liefde"

Gisteren zei Arthur Theate, ex-ploegmaat van Doku bij Rennes, dat Doku niet te stoppen is. "Als hij dat zegt... Ik ben sterk in de 1-tegen-1, dat weet ik. Ik ben klein, heb een goeie dribbel, ... Dus als ik de juiste move doe op het juiste moment, raak ik vaak mijn verdediger wel voorbij. Al hangt het er ook vanaf of hij me goed bestudeerd heeft. En soms mis ik ook weleens een dribbel, zoals iedereen. Dat is frustrerend."

 

In het verleden was Doku nogal blessuregevoelig. "Ik train niet anders bij City, maar ik ken mijn lichaam ondertussen beter. Dat maakt vooral een verschil."

 

Tot slot dan toch nog even over de Rode Duivels. Voelt Doku nu dat hij ook bij de nationale ploeg nu een nieuwe status heeft? "Ik doe het nu niet plots rustiger aan hier. Ik wil mij nog altijd bewijzen. Aan mijn medespelers, aan de buitenwereld en aan mezelf. Ik voel ook wel wat meer druk want ik speel nu bij een van de beste clubs ter wereld, maar dat wist ik. Ik heb daar bewust voor gekozen en ik aanvaard die druk ook."

 

"Of ik voel dat ik de nieuwe chouchou ben? De nieuwe Eden Hazard? De plaats van Eden innemen, is heel moeilijk. Als jij zegt dat ik de chouchou ben... Ik voel wel veel liefde na mijn transfer en door mijn goeie prestaties. Maar ik wil me nog altijd gewoon tonen."

Gerelateerd: