Ga naar de inhoud

Wout van Aert deelt verhaal van zijn "chaotische" WK gravel: "Eigen materiaal maken, is verbeterpuntje"

 zo 8 oktober 2023 16:50

Het was niet de geluksdag van Wout van Aert in Veneto. De alleskunner op de fiets wilde op het WK gravelbiken zich meten met de top, maar materiaalpech en een schuiver beslisten daar anders over. Toch kan Van Aert nog lachen na alle miserie. "Mijn eigen materiaal kunnen maken, is  misschien nog een verbeterpunt", knipoogt hij.

"Het was een chaotische dag voor mij", vertel Wout van Aert met de glimlach na zijn WK-doop in het gravelbiken.

 

"In de eerste 20 kilometer had ik al last van mijn zadel dat gezakt was. Nadat ik mijn zadel had vervangen, kwam ik wel snel terug in koers. Een klein valpartijtje op het moment dat we met zeven renners vooruit waren, kon ik ook nog rechtzetten. Toen dacht ik dat de koers kon beginnen ... Maar reed ik vooraan lek."

 

"Het was net als de valpartij mijn fout", geeft hij eerlijk toe. "Ik stuurde te bruusk in en raakte een putdeksel. Het was jammer. Zeker omdat ik het niet snel gemaakt kreeg."

 

"Er was een probleem met mijn ventiel. Dus ik ben op een voorwiel met een halve bar druk erop naar de volgende post gereden tien kilometer verderop. Met mijn nieuw wiel begon ik aan een inhaalrace."

Ik wil meer tijd gaan steken in het gravelracen.

Wout van Aert

Daar had de Belgische kampioen tijdrijden heel wat plezier in.

 

"Ik wist dat ik toen al een tiental minuten achterop zat. Winnen zou nooit meer lukken, maar ik ben naar hier gekomen om tot het einde mijn best te doen. Ik heb dan ook genoten van de inhaalrace."

 

"Ik heb enorm genoten van dit tochtje. Het is deel van de sport om je eigen materiaal te maken. Daar kan ik misschien nog in verbeteren", lacht hij.

 

Een ding staat wel vast: "Volgend jaar ben ik er heel graag bij. Ik wil meer tijd gaan steken in het gravelracen."

 

Maar dat is toekomstmuziek. Voorlopig zit alleen een vakantie met zijn gezin in zijn gedachten. "De fiets keert terug naar Nederland in de truck, de Van Aertjes blijven nog wat langer in Italië", besluit hij met een knipoog.

Gerelateerd: