Ga naar de inhoud

Alison Van Uytvanck wint haar 1e duel na 8 maanden blessureleed: "Blij met de manier waarop"

Alison Van Uytvanck begin dit jaar op de Australian Open.

.Alison Van Uytvanck (WTA-362) heeft gisteren haar eerste wedstrijd in 8 maanden tijd winnend afgesloten. Op het ITF-hardcourttoernooi van Reims (Fra) plaatste ze zich voor de tweede ronde door de Nederlandse speelster Anouk Koevermans (WTA-474) met 6-3 en 7-5 te verslaan. "Niet alleen mijn rug is een beetje stijf", was ze tevreden na haar terugkeer na een dubbele hernia.

Alison Van Uytvanck stond sinds half februari langs de kant met een zware rugblessure. Zo miste ze onder meer Roland Garros, Wimbledon en de US Open.

 

Gisteren maakte ze haar rentree op een kleiner toernooi in de Franse champagnestreek. Na 2 uur en 18 minuten mocht er ook geklonken worden. Van Uytvanck had de 19-jarige speelster Anouk Koevermans in 2 lange sets verslagen.

"Het was een zware match, maar ik ben zo blij om weer op het terrein te staan", reageerde de 29-jarige Belgische nadien.

"Ik ben erg tevreden. Ik denk dat het niveau dat ik behaalde al heel behoorlijk was, want mijn opponente speelde ook al echt goed."

"Het was wellicht beter dan ik me had voorgesteld."

Een zware match, maar ik ben zo blij om weer op het terrein te staan. En het was wellicht beter dan ik me had voorgesteld.

Alison Van Uytvanck

Hoe ging het lichamelijk? "Met mijn rug gaat het goed. Ik voel me duidelijk een beetje stijf na deze wedstrijd en niet alleen in mijn rug. In totaal 2 uur en 18 minuten op de baan is niet min."

"Ik ben blij met de manier waarop ik probeerde te tennissen. Er zijn zeker dingen die beter kunnen, maar er is ook veel positiefs."

Van Uytvanck was sinds half februari out. Ze speelde haar vorige wedstrijd op 9 februari op het WTA 250-toernooi in Linz tegen de Kroatische Petra Martic.

De 5-voudige WTA-toernooiwinnares en kwartfinaliste van Roland Garros 2015 kan bij haar terugkeer genieten van een beschermd klassement.

In de volgende ronde komt Van Uytvanck uit tegen de winnares van het duel tussen de Tsjechische speelster Anna Siskova (WTA-319) en de Russin Marina Melnikova (WTA-643).