Ga naar de inhoud

Trainers van Eupen en Gent niet opgezet met ref: "Wat hij mijn team aandoet, is niet te geloven"

Florian Kohfeldt (l) en Hein Vanhaezebrouck (r).

Een rode kaart voor Gift Orban en een dubieuze penaltyfout in het voordeel van KAA Gent. Voer genoeg voor de coaches Florian Kohfeldt (Eupen) en Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent) om hun gal te spuwen over belangrijke scheidsrechtelijke beslissingen. "Ik kan hier niet meer kalm bij blijven", klinkt het fors bij de T1 van Eupen.

"Vorige week bleef ik kalm", briest Florian Kohfeldt na de verloren wedstrijd tegen KAA Gent. "Maar hoe ze deze penalty kunnen fluiten, is een raadsel voor mij."

 

"Ongelooflijk."

 

"Al acht weken op een rij hoor ik dat je geen elfmeter krijgt als je te nadrukkelijk contact zoekt in de zestien." De trainer begrijpt nog steeds niet waarom scheidsrechter Boterberg de penalty floot.

 

"Met alle respect: wat de ref mijn team vandaag aandoet, is niet te geloven."

Het is elke week hetzelfde liedje.

Florian Kohfeldt

Compenseerde Boterberg met de strafschop voor de – ook al voor discussie vatbare – rode kaart van Gift Orban?

 

"Ik denk dat het in de scheids zijn hoofd zat."

 

"In Duitsland zeggen we altijd wat we denken. Ik denk dat er voor ons geen excuses zijn en dat we naar onszelf moeten kijken, maar ik kan hier niet meer kalm bij blijven."

 

"Het is elke week hetzelfde liedje. Ze vertellen ons dat we respectvol moeten zijn en ze komen hun beslissingen verklaren. Maar de ene week is het zo en de andere het compleet tegenovergestelde." 

Vanhaezebrouck: "Orban duwde zich los"

"Misschien was het wel goed om met tien te vallen. Al vind ik het erg dat je daar rood voor trekt, als ik die fase zie", zegt ook een ontevreden Hein Vanhaezebrouck.

 

"Het was een duwende beweging. Voor slaande bewegingen moest je naar het boksgala in Gent gekeken hebben. Ze staan tegen elkaar te duwen. Er is geen ruimte tussen. Orban duwt zich los, omdat de andere hem irriteert."

 

"Voor mij is dat nooit rood. De scheids heeft het niet gezien en hij werd aangestuurd door zijn collega's. Ik heb tackles gezien die veel erger waren. En natuurlijk ging de speler van Eupen neer alsof hij halfdood was."

 

Maar de discussie, die blijft leven.