Ga naar de inhoud

Golflegende Phil Mickelson getuigt over gokverslaving: "Was als een orkaan"

 di 19 september 2023 11:25
Phil Mickelson
Phil Mickelson heeft flink geboerd als golfkampioen.

Phil Mickelson (53) kampte jarenlang met een zware gokverslaving. In een uitgebreide post op de sociale media betuigt de Amerikaanse golfspeler zijn spijt tegenover zijn familie.

Phil Mickelson heeft heel wat successen geboekt op het golfterrein. Naast de baan kampte de 6-voudige majorwinnaar met een golverslaving.

 

Die kwam aan het licht in het boek van de Amerikaanse sportgokker Billy Walters. Hij onthulde dat Mickelson gedurende een periode van 30 jaar meer dan 1 miljard dollar had ingezet.

 

"Geld was nooit een thema want onze financiële zekerheid is nooit in gevaar gekomen", zegt Mickelson, "maar ik was zo afgeleid dat ik er niet kon zijn voor de mensen van wie ik hou. Ik heb hen veel pijn bezorgd. Mijn afwezigheid heeft veel leed veroorzaakt."

Geld was nooit een thema, maar ik was er niet voor de mensen van wie ik hou.

Phil Mickelson

Gokken werd een verslaving voor de Amerikaanse golfspeler.

 

"Het is als een orkaan die buiten volop woedt en ik zit geïsoleerd binnen in een schuilplaats, totaal onwetende over wat er aan de hand is."

 

"Toen ik uiteindelijk naar buiten kwam, bleek er zoveel schade dat ik er aanvankelijk niet mee wilde omgaan", getuigt Mickelson, die zijn vrouw Amy uitgebreid bedankt voor de steun.

 

"Dankzij haar liefde, steun en toewijding zit ik weer op koers om de persoon te worden die ik wil zijn. Na vele jaren met professionele hulp, zonder gokken, en met behandelingen voor mijn verslavingen, kan ik nu in het moment leven, in vrede met mezelf."

 

"Ik heb nog veel goed te maken bij mijn naasten, maar ik neem mijn tijd en doe mijn uiterste best", sluit Mickelson zijn bericht af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.