Ga naar de inhoud

Soudal-Quick Step doet het à la Jumbo-Visma in Slovakije: 1-2-3 in slotrit, 5 op 5 en eindwinst

 zo 17 september 2023 14:30
Kasper Asgreen wint de slotrit.

De Ronde van Slovakije is de Ronde van Soudal-Quick Step geworden. De Belgische ploeg won alle 5 etappes. Kasper Asgreen was de laureaat van de slotrit, Rémi Cavagna is eindwinnaar. 

Voor Soudal - Quick Step was de Ronde van Slovakije geen tussendoortje. De blauwe brigade tekende er present om een van zijn sponsors te plezieren en die geldschieter heeft een vijfdaagse gekregen om in te kaderen.

 

Rémi Cavagna won de openingsrit, Tim Merlier was twee keer de snelste en Andrea Bagioli pikte tussendoor ook zijn graantje mee.

 

De slotdag leverde de kers op de smakelijke taart. Kasper Asgreen leek de rode loper voor zijn sprinter uit te rollen, maar zijn versnelling in de slotkilometer leidde persoonlijk succes in.

 

Ploegmaats Bert Van Lerberghe en Merlier kwamen juichend als 2e en 3e over de finish, Cavagna is eindwinnaar. 

 

Dankzij de succesrijke Ronde van Slovakije staat de zegeteller van Soudal-Quick Step voor 2023 momenteel op 53. Daarmee doet het acht zeges minder goed dan het Nederlandse Jumbo-Visma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.