Ga naar de inhoud

Bondscoach rekent op vertrouwde namen bij Red Flames voor eerste luik Nations League

 di 12 september 2023 22:16
Tessa Wullaert is weer van de partij, Julie Biesmans niet.

Bondscoach Ives Serneels heeft een selectie met 23 speelsters vrijgegeven voor de eerste twee wedstrijden van de Red Flames in de Women's Nations League, tegen Nederland (22 september in Leuven) en Schotland (26 september in Glasgow).

Julie Biesmans kondigde onlangs haar afscheid aan en zit dus niet meer in de selectie, die bestaat uit vertrouwde namen.   

 

De Flames zijn in de eerste editie van de Nations League voor vrouwen ingedeeld in groep 1 van de A-divisie met naast Nederland en Schotland ook Europees kampioen Engeland. Eind oktober en begin december spelen de Belgen nog vier wedstrijden.   

 

Het concept van de Nations League voor vrouwen is gelijkaardig aan dat van het mannenvoetbal. 51 landen werden onderverdeeld in drie competities op basis van hun positie op de wereldranglijst: divisie A en B met 16 landen en divisie C met 19 landen. De vier groepswinnaars in divisie A strijden in februari 2024 om de Nations League-titel. 

De selectie:

Doelvrouwen: Nicky Evrard (Chelsea/Eng), Diede Lemey (Fortuna Sittard/Ned), Lisa Lichtfus (Dijon/Fra)   

Verdedigers: Janice Cayman (Leicester/Eng), Laura De Neve (Anderlecht), Laura Deloose (Anderlecht), Sari Kees (OH Leuven), Davina Philtjens (Sassuolo/Ita), Amber Tysiak (West Ham/Eng),    

Middenvelders: Féli Delacauw (Fortuna Sittard/Ned), Marie Detruyer (OH Leuven), Kassandra Missipo (Sassuolo/Ita), Jarne Teulings (Fortuna/Ned), Chloé Vande Velde (ADO/Ned), Justine Vanhaevermaet (Everton/Eng)   

Aanvallers: Jassina Blom (Tenerife/Spa), Tine De Caigny (Anderlecht), Hannah Eurlings (OH Leuven), Welma Fon (Standard),  Jill Janssens (Hoffenheim/Dui), Shari Van Belle (Genk), Sarah Wijnants (Anderlecht), Tessa Wullaert (Fortuna Sittard/Ned)

Gerelateerd: