Ga naar de inhoud

EK-kwalificatie klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
22
4
2
Oostenrijk
19
8
6
1
1
17
7
3
Zweden
10
8
3
4
1
14
12
4
Azerbeidzjan
7
8
2
5
1
7
17
5
Estland
1
8
0
7
1
2
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0

Eddy Snelders niet verrast door basisplaats Lukaku: "Tedesco toont hiermee hoe belangrijk hij hem vindt"

 za 9 september 2023 09:48
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku lacht zijn tanden bloot op training.

Met 6 treffers is Romelu Lukaku momenteel topschutter in de EK-voorronde. Straks tegen Azerbeidzjan kan de spits van AS Roma dat aantal nog opschroeven, want Lukaku komt sowieso aan de aftrap. Een goeie zaak, zo vindt analist Eddy Snelders.

Welgeteld 19 minuten heeft Romelu Lukaku dit seizoen in de benen, maar toch komt hij straks aan de aftrap tegen Azerbeidzjan. Geen verrassing voor analist Eddy Snelders.

 

"Het is logisch dat je Lukaku ook zet als je hem oproept. We missen met Courtois en De Bruyne al 2 sterkhouders. Als Lukaku dan ook nog eens naast de ploeg zet, dan hou je toch een heel experimentele en weinig ervaren ploeg over."

 

Lukaku is stilaan aan het uitgroeien tot de talisman van Tedesco. "Hij heeft al in alle matchen onder hem gescoord."

 

"In de voorbije matchen is ook gebleken dat het zonder Lukaku een stuk moeilijker is. In Estland moest hij toch de Belgen over de streep trekken."

 

Snelders ziet er ook nog een extra meesterzet van Tedesco in. "Er is ten eerste geen discussie over de aanvoerdersband en de bondscoach toont hoe belangrijk hij Lukaku vindt, want hij zet hem zelfs na een minder actieve periode. Dat zijn ingrediënten die voor Lukaku belangrijk zijn om optimaal te presteren."

 

Het gebrek aan wedstrijdritme wordt volgens Snelders gecompenseerd door andere zaken. "Hij legt heel wat gewicht in de schaal, dwingt respect af bij zijn tegenstanders, boezemt hen angst in. Hij is fit en blessurevrij, waarom zou je hem niet laten spelen?"

 

Het veld in Azerbeidzjan is naar verluidt niet al te best. Schuilt daar geen (blessure)gevaar in? "Je kunt inderdaad je voet omslaan, maar ook op goeie velden kun je je blesseren."

Lukaku boezemt angst in. Als hij fit en blessurevrij is, waarom zou je hem dan niet laten spelen?

Eddy Snelders

Waar kijkt Eddy Snelders nog naar uit?

  • Bevestigt Onana zijn WK-status? "We hebben Onana een paar matchen moeten missen, maar op het WK was hij een revelatie. Iedereen is ervan overtuigd dat hij de lakens zal kunnen uitdelen op het middenveld. Maar hoe doet hij dat in vervelende omstandigheden? Zal hij zijn stempel kunnen drukken?"

 

  • Herpakt Youri Tielemans zich? "Tielemans heeft een moeilijke periode achter de rug, ook bij de Rode Duivels. Hij zegt dat hij er weer helemaal klaar voor is, maar dat heeft hij al dikwijls gezegd en we hebben er niet veel van op het veld gezien de laatste maanden. Krijgen we weer de Tielemans van 2-3 jaar geleden?"

 

  • Maakt de nieuwe defensie een goeie beurt? "De nieuwe defensie heeft nog niet 100% kunnen overtuigen. Is er nu wel genoeg organisatie? Is er genoeg autoriteit en standvastigheid om niet in de problemen te komen tegen Azerbeidzjan?"

Azerbeidzjan - België staat vanmiddag om 15 uur op het programma. U kunt de EK-kwalificatiematch live volgen op Sporza: in onze app, via onze website en in Sporza op Radio 1.

Gerelateerd: