Ga naar de inhoud

BEKIJK: Ben Mertens (18) zet opmars voort en klopt ex-wereldkampioen Shaun Murphy in Wuhan

 ma 4 september 2023 23:40

Ben Mertens heeft zich met een knappe zege geplaatst voor de hoofdtabel van het Wuhan Open snookertoernooi. In de kwalificaties klopte de nog steeds maar 18-jarige Belg voormalig wereldkampioen Shaun Murphy. Een overtuigende 5-2-zege geeft Mertens moed voor de start op 9 oktober.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ben Mertens (WS 72) was niet onder de indruk van het palmares van Shaun Murphy en nam meteen een goede start.

 

Met een 117 break pakte hij de eerste frame waarna hij met slim snooker ook frame twee won. De 41-jarige Murphy, die zich in 2005 tot wereldkampioen kroonde, kon met onder meer een 82 break de bordjes gelijk hangen.

 

Na de spelhervatting domineerde de Belgische "Wonder Boy" de wedstrijd. Met breaks van 57, 70 en 65 was hij een maatje te sterk voor de nummer zeven van de wereld.

 

Zo bouwt Mertens aan een stevige reeks. Van zijn negen wedstrijden op het profcircuit won hij er dit jaar al acht.

 

Mertens heeft meteen zijn ticket beet voor het hoofdtoernooi, dat plaatsvindt van 9 tot en met 15 oktober in het Chinese Wuhan. Luca Brecel (WS 2) speelt als regerende wereldkampioen zijn eerste wedstrijd in Wuhan tegen de Chinees Xing Zihao (WS 109).