Ga naar de inhoud

Wereldrecord openwaterzwemmen voor avonturier Matthieu Bonne: "Zijn hele lichaam doet pijn"

 za 2 september 2023 22:12
Ultrazwemmer Matthieu Bonne.

131 kilometer non-stop zwemmen in de zee. Dat is de klus die Matthieu Bonne sinds donderdag wilde klaren. En het is gelukt. De Bredenaar heeft daarmee het wereldrecord verbeterd.

Matthieu Bonne, bekend van het VRT1-programma Kamp Waes, koos voor zijn recordpoging bewust voor de Griekse Golf van Korinthe. Daar kan hij meer dan 100 kilometer in een rechte lijn zwemmen, wat het de ideale locatie maakt voor zijn uitdaging.

 

Al gooide de felle wind aanvankelijk roet in eten: te lastig en te gevaarlijk. Bonne ging uiteindelijk op donderdagochtend om 9 uur - iets later dan gepland - van start. Goed voor een zwemtocht van 48 tot mogelijk 70 uur. 

 

Het werd een helse tocht, inclusief hallucinaties met denkbeeldige slangen door het slaaptekort. Rond 22 u zaterdagavond - na 60 uur en 55 minuten - was er witte rook.


"Zijn hele lichaam, maar vooral zijn lippen door het zoute zeewater, doet heel erg pijn. Bovendien stak er op het einde nog een felle wind op. Het was een zware finish", klinkt het bij zijn team.

lees meer bij de collega's van vrt nws:

De route van zijn poging

Beelden van zijn recordpoging:

Gerelateerd: