Union denkt niet aan troostprijs en is tevreden over mercato: "Voldoende kwaliteit en kwantiteit"

 do 31 augustus 2023 12:52
Philippe Bormans.

Union probeert zich vanavond voor het tweede jaar op een rij te kwalificeren voor de poulefase van de Europa League. CEO Philippe Bormans benadrukt hoe "uniek" dat zou zijn voor zijn club en bespreekt ook de drukke transferzomer. "We hebben in deze mercato alles gedaan wat ingecalculeerd was, op het onverwachte vertrek van Bart Nieuwkoop na."

Na de 2-0 vorige week beschikt Union over goeie papieren. "Maar we spelen de return bij Lugano in een stadion dat nagenoeg leeg zal zijn. Daardoor mogen we het belang van deze match niet vergeten", waarschuwt CEO Philippe Bormans. 

 

Mocht Union zich nog verslikken bij Lugano, dan wordt het nog opgevist in de Conference League. "We moeten vooral kijken naar wat voor een succes het zou zijn mochten we ons weer plaatsen voor de Europa League."

 

"Voor deze club, met dit budget, zou dat uniek zijn. Er is altijd een troostprijs, maar daar denken we niet aan."

 

Europa of Conference League: bepaalt die uitkomst wat Union in de laatste uren van de transferperiode nog kan of zal realiseren? "Neen, want we spelen sowieso evenveel Europese matchen", zegt de CEO. 

De buitenwereld en de media kijken elk jaar naar wie we binnenhalen en elk jaar worden er heel wat vraagtekens geplaatst. Terecht, want die spelers zijn niet zo bekend. Maar wij zijn overtuigd van hun kwaliteiten en we hopen dat ze ook jullie zullen overtuigen.

Philippe Bormans (CEO Union)

"We willen sowieso nog een spits halen, voor de rest zijn we kwalitatief en kwantitatief voldoende gewapend."

 

"De buitenwereld en de media kijken elk jaar naar wie we binnenhalen en elk jaar worden er heel wat vraagtekens geplaatst. Terecht, want die spelers zijn niet zo bekend."

 

"Maar wij zijn overtuigd van hun kwaliteiten en we hopen dat ze ook jullie zullen overtuigen. Ik zie niet in waarom wij zouden panikeren."

 

"We hebben in deze mercato alles gedaan wat ingecalculeerd was, op het onverwachte vertrek van Bart Nieuwkoop na. Maar we zitten op schema."