Ga naar de inhoud

Antwerp houdt de druk af in de aanloop naar CL-clash: "Ons plan staat of valt niet met match tegen AEK"

 wo 30 augustus 2023 11:51
Sven Jaecques
Sven Jaecques

Antwerp verdedigt vanavond in Athene zijn 1-0-bonus uit de heenmatch tegen AEK. Haalt de Belgische landskampioen voor het eerst de poulefase van de Champions League of wordt het alsnog Europa League? "Er staat heel veel op het spel, maar deze match is voor ons niet allesbepalend", probeert CEO Sven Jaecques de druk af te houden.

Sven Jaecques verwacht vanavond in Athene een pittige wedstrijd tegen de Griekse kampioen AEK. "Met heel veel strijd en intensiteit, daar kunnen we zeker van zijn. En we kunnen alleen maar hopen dat we het over de streep trekken", blikt de CEO van Antwerp vooruit.

 

De verwachte strijd boezemt Jaecques geen angst in. "Ik denk dat we altijd de mouwen opstropen. In België spelen de andere ploegen ook altijd met iets meer motivatie tegen ons, dus die strijd moet er altijd zijn, samen met het goeie voetbal dat we willen brengen."

 

"Er staat natuurlijk heel wat op het spel vanavond", beseft hij. "Dat hoeven we niet uit te leggen aan de spelers. Onze staf is ook ervaren genoeg om dat goed te doen, zodat we de zenuwen die er misschien zijn op een goeie manier omzetten."

Er staat heel wat op het spel vanavond. Dat hoeven we niet uit te leggen aan de spelers.

Sven Jaeqcues

Terwijl Antwerp eigenlijk maar net komt piepen op dit niveau, bulkt AEK van de internationale ervaring. "Dat zie je aan alles: het stadion, het palmares, hun kern met Champions League-ervaring", ziet Jaecques.

 

"Wij hebben maar 4 spelers met CL-ervaring, waarvan Toby Alderweireld eigenlijk de enige is met serieuze ervaring. Op dat vlak zijn wij de underdog, maar misschien is dat wel een goeie positie om in te zitten."

 

"Als je tegenover het gebrek aan ervaring passie en strijd kunt zetten, hoeft dat geen probleem te zijn."

Toby Alderweireld laat zich gelden in de heenmatch tegen AEK.
Toby Alderweireld laat zich gelden in de heenmatch tegen AEK.

"Als je er zo dicht bij bent, wil je het ook gewoon doen"

Indien Antwerp straks uitgeschakeld wordt, is er altijd nog het vangnet van de Europa League. Zo dicht bij het kampioenenbal sneuvelen, zou ongetwijfeld een mentale opdoffer zijn, al nuanceert Sven Jaeques de gevolgen van een eventuele uitschakeling in Athene.

 

"Het financiële verschil tussen Champions League en Europa League is natuurlijk aanzienlijk en we kunnen dat geld heel goed gebruiken, maar daarvoor alleen doen we het niet", klinkt het.

 

"Wij zijn in opbouw en dat verandert niet met of zonder de Champions League. De wedstrijd van vanavond is daarvoor niet allesbepalend. Er staat heel veel op het spel, maar als het niet gebeurt, is er ook geen man overboord. Ons plan staat er en gaat door, los van het resultaat tegen AEK."

Er staat heel veel op het spel, maar als het niet gebeurt, is er ook geen man overboord.

Sven Jaecques

"Maar het zou natuurlijk heel mooi zijn om Champions League te kunnen spelen, zowel financieel als sportief. Heel België en Europa kijken mee. En als je er zo dicht bij bent, dan wil je het ook wel gewoon doen. Het Belgische voetbal verdient ook een vertegenwoordiger op het hoogste niveau."

 

"Er wordt toch op een heel andere manier naar je gekeken wanneer je Champions League speelt. De internationale belangstelling is veel groter. De aandacht die je krijgt, dat is echt dag en nacht verschil."

 

"Iedereen wil het gewoon graag meemaken. Elk succes van de laatste jaren is telkens een bekroning geweest. Vanavond zou opnieuw een bekroning kunnen zijn."

Gerelateerd: