Ga naar de inhoud

Red Dragons steken koppen bij elkaar na pittige openingsmatch van EK: "Wilden toch meer laten zien"

 di 29 augustus 2023 09:46
" "
België ging kansloos onderuit in de eerste EK-match tegen gastland Italië.

Een ingecalculeerde oplawaai. De Red Dragons tillen niet te zwaar aan hun harde nederlaag gisteren tegen wereldtopper Italië. Ze hopen de opener van hun EK snel door te spoelen, maar vooral meer te tonen op het veld. "We hadden graag wat langer op het terrein gestaan", deelt Sam Deroo.

"We zaten eigenlijk nooit in de wedstrijd", geeft Stijn D'Hulst meteen toe na de 3-0-nederlaag tegen gastland en wereldkampioen Italië (25-17, 25-18, 25-15). 

 

"Ze hebben ons meteen zwaar onder druk gezet met hun service. Onze eigen opslag was veel te weinig en dan weet je dat het moeilijk wordt."

 

Een analyse waar de bondscoach het mee eens is. "Italië zette ons onder geweldige druk, maar mijn jonge spelers reageerden ook emotioneel na te makkelijke foutjes. We kunnen hier uit leren", vindt Emanuele Zanini.

 

De coach wisselde erg veel tijdens de match en verklaart: "Sommige spelers waren zelfs een beetje bang op het veld. Zo kun je niet tegen de wereldkampioen spelen."

We hebben ons voor de match geen illusies gemaakt.

Sam Deroo

Gaan de Red Dragons toch twijfelen na een ingecalculeerde nederlaag?

 

"We hebben ons voor de match geen illusies gemaakt", stelt Sam Deroo iedereen gerust. "Maar we hoopten iets langer op het terrein te staan en wat meer ritme op te doen."

 

"Dat sommige spelers wat onder de indruk waren, is niet meer dan logisch. Het kwaliteitsverschil was enorm, maar de grootste klepper is achter de rug, nu kunnen we bouwen naar de volgende wedstrijd toe."

 

De Belgische kapitein wil wel een reactie zien van zijn team. "Ik hoop tegen Servië meer te laten zien. Ik wil geen voorspellingen doen, maar hopelijk kunnen we de oudere ploeg wat doen wankelen." Servië wacht donderdag.

Gerelateerd:

red dragons op EK volleybal 2023

1/8e finales
Polen België 3-1
programma red dragons
België Italië 0-3
Servië België 3-1
België Duitsland 2-3
België Estland 3-1
Zwitserland België 0-3
stand in groep A
    W-V sets ptn
1. Italië 4-0 12-0 12
2. Servië 4-1 12-5 12
3. Duitsland 3-1 10-5 8
4. België 2-3 9-10 7
5. Estland 1-4 4-14 2
6. Zwitserland 0-5 2-15 1

De Red Dragons spelen al hun groepsmatchen in Italië. De top 4 in de 4 poules stoot door naar de 1/8e finales.