Ga naar de inhoud

Gill Swerts is de nieuwe bondscoach van de beloften: "Dit onverwachte aanbod kon ik niet links laten liggen"

 ma 28 augustus 2023 16:39
Swerts was als beloftecoach werkzaam bij Antwerp.

Een maand na het uitzwaaien van Jacky Mathijssen heeft de Belgische voetbalbond een nieuwe beloftecoach beet. De voormalige international Gill Swerts zal de rol van bondscoach bij de U21 overnemen. De 40-jarige Swerts komt over van Antwerp - waar hij de beloften trainde - en tekent een contract van 2 jaar. "Met Swerts halen we een jonge coach in huis met een groot potentieel", klonk het in een persbericht.

Gill Swerts is de nieuwe bondscoach van de Belgische beloften. De voormalige international volgt Jacky Mathijssen op, die een maand geleden afscheid nam na de vroegtijdige exit op het EK voor beloften. 

 

Swerts komt over van Antwerp, waar hij de beloften trainde. Zijn eerste opdracht als nationale beloftecoach volgt al op 11 september met de kwalificatie-interland tegen Kazachstan in Leuven.

 

"Met Gill Swerts halen we een jonge coach in huis met een groot potentieel", vertelt Jelle Schelstraete, sportdirecteur bij de bond.

 

"In zijn vijf jaar durende trainerscarrière verdiende hij al zijn strepen op vlak van ‘player development’ en ‘performance’, twee sleutelbegrippen bij onze U21: onze jonge spelers klaarstomen voor de Rode Duivels en tevens de kwalificatie afdwingen voor het EK in 2025."

Ik ben bijzonder gemotiveerd en geïnspireerd om van dit spannende avontuur samen een succes te maken.

Gill Swerts

Gill Swerts was zeventien keer Rode Duivel (2006-2009) en was als clubspeler vooral actief in Nederland. Hij speelde onder meer bij Feyenoord, Vitesse, AZ Alkmaar en NAC Breda. Met AZ werd hij in 2009 kampioen en veroverde hij tevens de Johan Cruijff Schaal.

 

Na zijn actieve spelersloopbaan werd hij in 2018 coach van de U16 van Antwerp. Een jaar later schoof hij er door naar de U21 en vervolgens naar de U23.

 

"Dit onverwachte aanbod en deze buitengewone kans om te werken met een jonge, getalenteerde groep en samen een gemeenschappelijk doel op internationaal niveau na te streven, is zo waardevol dat ik ze niet kon laten voorbijgaan", vertelde de kersverse bondscoach.

 

"Ik ben dan ook bijzonder gemotiveerd en geïnspireerd om van dit spannende avontuur samen een succes te maken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: