Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky sprint naar eerste zege als wereldkampioene in Schaal Sels

 zo 27 augustus 2023 13:35
Lotte Kopecky heeft haar eerste zege als wereldkampioene beet.

Kersvers wereldkampioene Lotte Kopecky (SD Worx) heeft niet lang moeten wachten op haar eerste zege in de regenboogtrui. In het Schaal Sels criterium haalde onze landgenote het na 66 kilometer in een sprint met drie.

Na de profronde van Etten-Leur maakte Lotte Kopecky voor de tweede keer dit seizoen haar opwachting in de regenboogkleuren.

Onze landgenote was bij de start dan ook de grote blikvanger, maar hield zich in het begin van de wedstrijd nog afzijdig.

Thuisrijdster Kelly Druyts (Duolar-Chevalmeire Cycling Team) opende de koers bij de eerste premiespurt, waarna Mieke Docx (Lotto Dstny Ladies) er even alleen op uit trok. Een kopgroep van 8 rensters werd uiteindelijk bij elkaar gekneed.

Toch was het liedje van de kopgroep niet veel later al uitgezongen toen de Britse Jo Tindley en Zuid-Afrikaanse Tiffany Keep op 20 kilometer van de streep wegsprongen.

Een oplettende Kopecky gleed soepeltjes mee met haar twee metgezellen en maakte het in de sprint uiteindelijk zonder al te veel problemen af.

Meteen goed voor haar eerste zege als wereldkampioene.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: