Geen triomf bij comeback: Luca Brecel strandt in 1/8e finales European Masters

 vr 25 augustus 2023 15:56
Luca Brecel kon niet meteen succes boeken.

Een comeback zonder al te veel glans voor Luca Brecel. De wereldkampioen werd in de 1/8e finales uit de European Masters gewipt door de Engelsman Barry Hawkins. Onze landgenoot liet zo de kans liggen om legende O'Sullivan te onttronen als nummer 1 van de wereld.

Luca Brecel (WS 2) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales op het European Masters snookertoernooi (500.000 euro).

 

In het Duitse Nürnberg moest hij met 5-4 het onderspit delven tegen de Engelsman Barry Hawkins (WS 19).

 

Nadat de eerste twee frames werden verdeeld, won 'The Hawk' de twee volgende frames met onder meer een 70-break. Zonder hoogstaand snooker boog Brecel, de regerende wereldkampioen, een 3-1 achterstand om in een 3-4 voorsprong.

 

Maar Brecel moest toezien hoe de WK-finalist van 2013 een 133-clearance lukte waarmee hij een beslissende frame uit de brand kon slepen. Daarin hielden beide spelers elkaar in balans, tot Hawkins met een snooker uitpakte.

 

Brecel loste het probleem op, maar de Limburger zag de witte bal in de pocket verdwijnen. Hawkins greep zijn kans en plaatste zich voor de kwartfinales.  Daarin neemt hij het op tegen de Thai Noppon Saengkham (WS 26).

 

Een gemiste kans om de nummer 1-positie op de wereldranglijst te claimen. Om Ronnie O'Sullivan te onttronen moest hij minstens de halve finale halen.

Gerelateerd: