Ga naar de inhoud

Luca Brecel met 200e century naar 1/8e finales European Masters, nummer 1-positie komt dichterbij

 do 24 augustus 2023 18:55

Luca Brecel blijft ongeslagen als wereldkampioen, daar kon ook Robbie Williams niets aan veranderen. De Engelsman kwam nochtans 3-0 voor, maar Brecel krikte zijn niveau geleidelijk aan op en maakte het in stijl af met een break van 134, de 200e century uit zijn carrière.

Grote indruk maakte Luca Brecel nog niet op de European Masters, maar zijn niveau volstond wel om eerst de kwalificaties en daarna ook de 1e ronde te overleven.

Robbie Williams leek de wereldkampioen in de 2e ronde helemaal voor het blok te zetten, want de Engelsman kwam 3-0 voor. Brecel maakte weer gelijk, kwam als eerste ook op "matchpunt" en maakte dat bij zijn tweede poging af.

In stijl, want Brecel veegde de hele tafel leeg, goed voor 134 punten. Het is de 200e century uit zijn carrière, nog altijd ver verwijderd van de 1202 die Ronnie O'Sullivan op zijn naam heeft staan.

Brecel kan diezelfde O'Sullivan later deze week wel onttronen als nummer 1 van de wereld. Dan moet hij minstens de halve finales bereiken. Maar eerst moet hij in de 1/8e finales nog voorbij voormalig WK-finalist Barry Hawkins.

 

Met Ben Mertens had er nog een 2e Belg bij de laatste 16 kunnen staan, maar hij verloor na een spannende match tegen David Gilbert: 4-5. Mertens was op een 4-2-voorsprong gekomen en verloor dan 3 frames op een rij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.