Ga naar de inhoud
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap
speeldag 1

Spaanse bondsvoorzitter reageert op ophef na zijn WK-kus op de mond: "Bullshit"

 ma 21 augustus 2023 12:00
Rubiales kuste Hermoso vol op de mond.

De Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales is in het oog van een storm terechtgekomen na de wereldtitel voor de Spaanse dames. Tijdens de medaille-uitreiking kuste hij speelster Jenni Hermoso prompt op de mond. Online werd er meteen scherp gereageerd, Hermoso zelf lachte nadien tijdens een Instagram-live dat ze het "niet leuk vond", Rubiales noemt de ophef "bullshit".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Spaanse voetbalvrouwen schreven zondag geschiedenis door voor de eerste keer ooit wereldkampioen te worden. Die prestatie maakte ook bij de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales heel wat emoties los.


Bij de medaille-uitreiking na de partij greep Rubiales na een stevige knuffel het gezicht van aanvalster Jennifer Hermoso en kuste haar prompt op de mond.

 

Hermoso leek er op het moment zelf niet zo zwaar aan te tillen, maar kwam er wat later tijdens een Instagram-live wel op terug. "Ik vond het toch niet leuk", lachte ze naar haar ploegmaats.

 

Op sociale media werd het opvallende gebaar van Rubiales meteen fors bekritiseerd.

Hermoso: "Ik vond het niet leuk"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bondsvoorzitter: "Zonder kwaad opzet"

De Spaanse voetbalfederatie verspreidde via het persbureau AFP een officiële reactie van Hermoso. "De voorzitter en ik hebben een geweldige relatie, hij heeft zich uitstekend gedragen tegenover ons allemaal en het (de kus, red.) was een spontaan gebaar van genegenheid en dankbaarheid. We hebben een wereldbeker gewonnen, laat ons niet afwijken van wat belangrijk is."

De bondsvoorzitter zelf reageerde niet meteen, maar pas de volgende dag. In een interview met La Cope noemt Rubiales de ophef "bullshit".

Op Radio Marca verwierp hij dat het gebaar ongepast was, integendeel. "Laten we er geen ding van maken. Het is een keuze van twee vrienden die iets vieren", reageert hij. "Laat ons niet naar idioterie luisteren, als mensen hun tijd eraan willen verspillen... Het was zonder kwaad opzet."

Gerelateerd: