Ga naar de inhoud

Gianluigi Buffon denkt niet aan rustig pensioen: ex-keeper gaat aan de slag bij Italiaanse nationale ploeg

 za 5 augustus 2023 16:34
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon wordt de nieuwe teammanager bij Italië.

Gianluigi Buffon wil de komende jaren een rol blijven spelen in de voetbalwereld. De keeper die woensdag zijn carrière op het veld beëindigde, gaat nu aan de slag bij de Italiaanse nationale ploeg. Buffon krijgt er een plekje in de staff van Roberto Mancini. "Ik wil een droom beleven samen met de Italiaanse fans", reageert hij opgetogen.

Geen rustig pensioen in de zetel voor Gianluigi Buffon. De 45-jarige voormalige keeper wil zijn land helpen door zijn kennis en ervaring te delen bij de Azzurri.

 

Hij wordt er de nieuwe teammanager vanaf september. De oud-doelman van Juventus, Parma en PSG wil zijn land naar nieuw succes leiden als vertrouwenspersoon, adviseur en planner.

 

"Ik keer terug naar het nationale team, omdat dat kind dat dertig jaar geleden er voor het eerst bij was nog steeds wil dromen", schrijft Buffon op zijn sociale media. "En die droom wil ik samen beleven met de Italiaanse fans."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: