Ga naar de inhoud

Einde van een tijdperk dat niet leek te stoppen: Gianluigi Buffon (45) zet punt achter carrière

 wo 2 augustus 2023 15:29

Het Italiaanse voetbal is een attractie armer. Na een carrière van 28 jaar hangt Gianluigi Buffon zijn handschoenen definitief in de kast. De 45-jarige doelman maakte zijn debuut in 1995 en groeide uit tot een van de beste keepers ooit. Buffon werd met Juventus 10 keer landskampioen en behaalde met Italië in 2006 de wereldtitel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gianluigi Buffon heeft op 45-jarige leeftijd aangekondigd te stoppen met voetballen. Het gerucht dat Buffon zou stoppen circuleerde deze week al, maar vandaag heeft de doelman het nieuws officieel bekend gemaakt. 

 

Op zijn sociale mediakanalen postte Buffon een mooie compilatie van enkele mooie momenten uit zijn carrière op de tonen van Viva La Vida van Coldplay. Er zit enigszins subtiel een verwijzing naar Superman in de afscheidsvideo.

 

De doelman is een icoon van het internationale en Italiaanse voetbal. Buffon heeft het record van meeste caps voor de Italiaanse nationale ploeg (176) en de meest gespeelde wedstrijden in de Serie A (657).

 

Hij was sinds 2021 terug in dienst bij jeugdliefde Parma, maar Buffon maakte vooral furore in het doel van Juventus. In de nadagen van zijn carrière speelde hij ook nog kort voor PSG.

 

Hij klokt in totaal af op 975 wedstrijden in clubverband.

De carrière van Gianluigi Buffon:

  • 1994 - 2001: Parma
  • 2001 - 2018: Juventus
  • 2018 - 2019: PSG
  • 2019 - 2021: Juventus
  • 2021 - 2023: Parma 
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.