Ga naar de inhoud

Vanhaezebrouck ligt niet wakker van clean sheet: "Als je telkens 5 keer scoort, is nul houden niet belangrijk"

 vr 4 augustus 2023 11:04
Hein Vanhaezebrouck zag al een productieve voorhoede.

Met opnieuw 5 goals tegen MSK Zilina heeft AA Gent nog maar eens zijn scorend vermogen geëtaleerd, maar de nul houden lukte alweer niet. Pieter Gerkens noemt het "een werkpunt", maar coach Hein Vanhaezebrouck maakt zich geen zorgen.

KAA Gent is met drie overwinningen aan het nieuwe seizoen begonnen. Met twee vijfklappers in de 2e voorronde van de Conference League en drie goals tegen KV Kortrijk heeft Gent alvast zijn aanvallende weelde getoond: 13 goals in 3 matchen.

 

Maar het slikte ook 5 tegendoelpunten en kon nog geen clean sheet veroveren. "Ons scorend vermogen is impressionant, maar we moeten als ploeg ook kijken om de nul te houden", bevestigt doelpuntenmaker Pieter Gerkens. "Dat is nog een werkpunt."

 

Coach Hein Vanhaezebrouck nuanceert. "Als je iedere match vijf goals maakt, is de nul houden niet zo belangrijk. We zien wel in de toekomst."

 

"We scoren twee keer vijf doelpunten, dat is geweldig. Er hadden er zelfs nog meer kunnen vallen. Voor de toeschouwers was de wedstrijd aangenaam om te volgen, want er waren veel kansen aan beide kanten."

 

In de volgende ronde treft AA Gent Pogoń Szczecin uit Polen. "Maar eerst focussen we op de match van zondag tegen KV Mechelen, dat is een ander kaliber", stelt Vanhaezebrouck.

Gerkens: "Op het einde was het bobijntje af"

Na maanden blessureleed kon Pieter Gerkens voor het eerst sinds lang nog eens 90 minuten volmaken. Dat hij daarin ook scoorde, was een extra opsteker voor de nieuwkomer van Gent.

 

"Het was een heel mooie avond voor mij. Het deed veel deugd om de wedstrijd vol te maken en ook te scoren. Ook al heb ik al moeilijkere goals gemaakt", lachte hij.

 

"Ik ga niet liegen: op het eind was mijn bobijntje wel af. Er is nog ruimte voor verbetering, maar ik voel me steeds meer op mijn gemak in mijn rol."

Gerelateerd: