Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky barst van vertrouwen voor WK baanwielrennen: "Met minder dan goud ben ik niet tevreden"

 vr 4 augustus 2023 18:13

Het gaat hard voor Lotte Kopecky. Vorige week stond ze nog te blinken op het Tourpodium, zondag start voor haar het WK baanwielrennen. Onze landgenote komt in actie in de afvalling, de puntenkoers en het omnium. "We gaan een ambitieus WK tegemoet", glunderde ze vooraf.    

Vanop een roze wolk daalt Lotte Kopecky neer in Glasgow. Ze werd vorige week tegen alle verwachtingen in 2e in de Tour de France Femmes en gaat nu vol voor de medailles op de piste.

 

Kopecky zelf vindt niet dat dit WK te vroeg komt: "De Tour is wel al verteerd, ik heb alvast geen gevoel van vermoeidheid in mijn benen. Integendeel. Ik voel me goed. Ik heb dan ook niet al te veel meer gedaan deze week."

 

"Beter ga ik niet meer worden deze week, conditioneel zit het allemaal snor. Ik hoop dus vooral heel fris aan de start te verschijnen. De motivatie is alvast aanwezig om mezelf weer te verrassen. Daar geniet ik echt van."

Het programma van Kopecky start met de afvallingskoers zondag. Vorig jaar won ze dit nummer en dus zijn de verwachtingen hooggespannen.

 

"De afvalling is direct een riskant nummer, daar kan veel fout gaan", nuanceert ze zelf. "Ik ben me daarvan bewust en ga dus geen gekke dingen uithalen."

 

"Dinsdag is het dan puntenkoers, mijn favoriete onderdeel op de piste. Ik begin met het goud als ambitie, met minder zal ik niet tevreden zijn. We gaan dus een ambitieus WK tegemoet."

 

Tot slot volgt er nog het omnium. De discipline die erg belangrijk is met het oog op de Olympische Spelen. "In het omnium begin ik met een andere ambitie, een medaille is daar al mooi", klinkt het al iets voorzichtiger.

Ik start de puntenkoers met goud als ambitie, met minder zal ik niet tevreden zijn.

Lotte Kopecky

Om af te sluiten pareert ze ook de twijfels over een mogelijke overdaad op dit WK. Is een WK op de piste niet nefast voor haar slaagkansen op de weg?

 

"Ik geloof niet dat dit negatief is. Als het baanwielrennen er niet was, had ik na de Tour ook een paar rustdagen genomen met daarna enkele intensieve prikkels. Deze prikkels worden nu gewoon vervangen door wedstrijden op de piste."

Gerelateerd: