Ga naar de inhoud

Tiesj Benoot (10e in San Sebastian): "Onze kopman voor het WK is klaar. Net als die andere 2"

 zo 30 juli 2023 12:42
Tiesj Benoot rijdt zondag het WK als een van de wegkapiteins.

Hij voelde zich naar eigen zeggen "moe" na een slopende Tour de France, maar met een 10e plaats in de Clasica San Sebastian bewees Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) dat zijn benen nog altijd op punt staan. Ook ploegmakker Nathan Van Hooydonck, net als Benoot een WK-ganger, toonde zich in het Baskenland. 

Tiesj Benoot stak zijn neus aan het venster in de achtervolging op Remco Evenepoel en eindigde uiteindelijk als 10e in de grote groep der geslagenen.

 

"Ik had een goeie dag, maar het was niet super", analyseerde de Gentenaar zijn koers. "En ik ben ook even tegen de muur gereden tijdens die tegenaanval met Felix Gall."

 

Benoot voelde zich "echt moe" nog geen week na de Tour, maar rekent op goeie benen volgende zondag in Glasgow.

 

"Beter worden ga ik nu niet meer doen. Ik denk dat het nu een week rusten is tot het WK om dan de supercompensatie zijn werk te laten doen. Al het werk is gebeurd."

 

"En ik denk dat onze kopman (Remco Evenepoel) klaar is. Net als die andere twee."

Beter worden ga ik nu niet meer doen. Ik denk dat het nu een week rusten is tot het WK om dan de supercompensatie zijn werk te laten doen.

Tiesj Benoot

Ploegmaat Nathan Van Hooydonck boekte een ticketje voor de vroege vlucht en deed daarna nog zijn duit in het zakje voor Benoot.

 

"Ik voelde me in het begin niet echt top. Na een halfuur kwam ik er wat door. En doordat ik in de lange vlucht zat, kwam ik heel ver in de koers", pufte hij uit.

 

"Ik kreeg deze week weer wat last van mijn rug, na mijn valpartij in de Tour. Maar dat is de afgelopen twee dagen terug beginnen te beteren. En ik denk dat ik zeker niet uitgewrongen ben na de Tour."

Clásica San Sebastián klassement

naamresultaatploeg
1
Remco Evenepoel
5:30:59
Soudal - Quick-StepSOQ
2
Pello Bilbao
+0
Bahrain VictoriousTBV
3
Aleksandr Vlasov
+28
BORA - hansgroheBOH
4
Neilson Powless
+2:50
EF Education - EasyPostEFE
5
Ion Izagirre
+2:57
CofidisCOF
6
Toms Skujinš
+3:02
Lidl - TrekLTK
7
Alex Aranburu
+3:02
Movistar TeamMOV
8
Rui Costa
+3:02
Intermarché - Circus - WantyICW
9
Andrea Bagioli
+3:02
Soudal - Quick-StepSOQ
10
Tiesj Benoot
+3:02
Jumbo - VismaTJV
Gerelateerd: