Ga naar de inhoud

BEKIJK: Lionel Messi schittert meteen met een prachtig doelpunt in Amerika

 za 22 juli 2023 08:22
Lionel Messi
Lionel Messi in zijn nieuwe outfit van Inter Miami.

Van een binnenkomer gesproken: Lionel Messi heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven bij Inter Miami. De Argentijnse ster trapte zijn nieuwe club naar winst in de Leagues Cup tegen Cruz Azul (2-1). Met een prachtige vrije trap, in de winkelhaak.

Vannacht was het zover: Lionel Messi (ex-Barcelona en -PSG) maakte zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever Inter Miami.

 

40 minuten na zijn entree was de Argentijnse superster meteen van goudwaarde voor de Amerikaanse voetbalclub. In de 94e minuut besliste hij de bekermatch met een prachtige vrije trap.

 

Bij een 1-1-stand in de Leagues Cup tegen de Mexicanen van Cruz Azul ging Messi achter de bal staan. Met zijn linker borstelde hij het leer prachtig in de linkerbovenhoek.

 

"Magnificent (schitterend)", schreeuwde de commentator. Het hele stadion ging uit zijn dak, ook de supporters van Cruz Azul vonden het prachtig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lionel Messi maakte vannacht zijn debuut met een invalbeurt in de Leagues Cup, een bekercompetitie tussen Amerikaanse, Mexicaanse en Canadese clubs.

 

Dinsdagnacht speelt hij opnieuw, ook in de Leagues Cup. Dan maakt Atlanta United van dichtbij kennis met het voetbalfenomeen.

 

De eerste match van Messi in de Major League Soccer staat over een maand gepland. Na een break trapt de Amerikaanse voetbalcompetitie zich op 21 augustus weer op gang.

Het debuut van Lionel Messi bij Inter Miami

Lionel Messi en Sergio Busquets
Lionel Messi begint op de bank, net als zijn Barcelona-maatje Sergio Busquets.
Lionel Messi
Kort na de rust komt Lionel Messi in de ploeg.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lionel Messi
In de 94e minuut schildert Messi een vrije trap prachtig binnen.
Lionel Messi
De vuist kan een eerste keer omhoog.
Lionel Messi
De Argentijn richt zich tot de hemel.
Lionel Messi
Hij zoekt zijn kinderen op in de tribunes.
Lionel Messi
High five met de ploegmaats.
Lionel Messi
Plus wat knuffels voor de nummer 10.
Gerelateerd: