BOIC kiest voor basecamps in België tijdens Spelen in Parijs: "In vertrouwde omgeving blijven"

 wo 19 juli 2023 20:59
Cédric Van Branteghem deed de plannen uit de doeken.

Oost, west, thuis best. Op een persmoment ter gelegenheid van de Olympische Spelen - die over een jaar plaatsvinden - heeft het BOIC zijn praktische plannen voorgesteld. Zo liet CEO Cédric Van Branteghem weten dat de atleten niet in Parijs, maar wel in Belgische 'basecamps' zullen verblijven tijdens het toernooi. "Hier hebben we fantastische topsportinfrastructuur."

Volgende week woensdag (26 juli) is het nog precies een jaar voor de start van de Olympische Spelen in Parijs. 


Hoewel het evenement nog veraf lijkt, is het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) al een hele tijd volop bezig met de voorbereidingen. Cédric Van Branteghem, sinds ruim een jaar CEO van het BOIC, deed vandaag enkele praktische afspraken uit de doeken.


De voornaamste nieuwigheid: de Belgische atleten zullen deze keer niet voor lange tijd in het olympisch dorp (in Parijs) verblijven, maar wel vanuit enkele basecamps in België werken.

 

Pas vlak voor hun competitie, reizen de Belgen met de trein naar de juiste bestemming.

Zo kan iedereen zich individueel op de beste manier mogelijk voorbereiden.

Cédric Van Branteghem

"Het is voor ons een logische beslissing", legt Van Branteghem uit.

 

"In België hebben we fantastische topsportinfrastructuur. Het zou dus heel gek zijn om ergens op verplaatsing te gaan, waar we het niet kennen.  We kunnen beter in een vertrouwde omgeving blijven."


"En vanaf hier zijn we ook slechts anderhalf uur van Parijs verwijderd. We kunnen de atleten dus gemakkelijk een geïndividualiseerd reisprogramma geven. Zo kan iedereen zich op de beste manier mogelijk voorbereiden."

Gerelateerd: