Ga naar de inhoud

Belgische atleten zullen met Eurostar naar Spelen in Parijs reizen: "Keuze voor comfort en ecologie"

 ma 3 juli 2023 18:01
De Belgische delegatie kiest, net als de Nederlandse en Britse, voor de trein naar Parijs.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Belgische Paralympisch Comité (BPC) hebben een samenwerkingsakkoord gesloten met Eurostar Group. Belgische atleten kunnen met de Thalys en Eurostar naar de Olympische Spelen in Parijs reizen. "We zijn verheugd met de samenwerking", klinkt het.

Het BOIC toonde zich erg tevreden met de samenwerking.

 

"Het Belgisch Interfederaal Olympisch Comité is verheugd om Eurostar Group officieel te verwelkomen als partner van Team België", zegt Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC.   

 

"De atleten van Team Belgium zullen ten volle kunnen genieten van dagelijkse rechtstreekse treinreizen tussen Brussel en Parijs. Naast het comfort en flexibiliteit van de hogesnelheidstrein, kadert deze samenwerking ook binnen de inspanningen die beide organisaties leveren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen."

 

Eurostar Group zal ook de Britse en Nederlandse olympische en paralympische atleten naar Parijs vervoeren. Het bedrijf was eerder de officiële vervoerder voor de Franse en Belgische atleten op de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Beelden van de Belgische sneltrein:

Rolstoeltennisser Joachim Gérard en hardloopster Camille Laus.