Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Maxim Van Gils botst met vrachtwagen tijdens trainingsritje op rustdag, maar kan dinsdag starten

 ma 17 juli 2023 15:55
Afgelopen vrijdag eindigde Van Gils nog tweede op de Grand Colombier.
Afgelopen vrijdag eindigde Van Gils nog tweede op de Grand Colombier.

Wat een aangenaam trainingsritje moest worden op de rustdag, is veranderd in een stevige opdoffer voor Maxim Van Gils (Lotto-Dstny). De jonge Belg botste op een kleine vrachtwagen die bruusk remde en werd overgebracht naar het ziekenhuis met pijn aan de schouder. "Er is geen sprake van breuken, hij kan starten in de tijdrit."

Met een knappe tweede plaats op de Grand Colombier reed Maxim Van Gils zich vorige week nog in de kijker in de Tour. 

 

Op de tweede rustdag kreeg de 23-jarige Belg echter een nieuwe opdoffer te verwerken, nadat hij eerder in deze Tour ook al 2 keer ten val was gekomen. 

 

Lotto - Dstny bevestigde dat Van Gils maandagochtend tijdens een trainingsrit is gevallen. In een afdaling knalde hij tegen een kleine vrachtwagen, waarop hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

“Gelukkig werden geen breuken vastgesteld”, aldus dokter Peter Plessers van Lotto-Dstny, “Maxim start gewoon dinsdag in de tijdrit en wil Parijs halen.”

Maxim kan fietsen en wil graag Parijs halen.

Ploegdokter Peter Plessers (Lotto-Dstny)

Van Gils was samen met zijn vader op pad voor een korte trainingsrit, zoals hij wel vaker op een rustdag doet. In een afdaling reden ze achter een kleine vrachtwagen die bruusk remde omdat een tegenligger - een auto met daarin een ploeg van Sporza - naar boven reed.


Zowel Maxim als zijn vader konden de vrachtwagen niet meer ontwijken en kwamen ten val. Beiden werden ze overgebracht naar het ziekenhuis. 


‘Maxim heeft pijn aan z’n schouder”, zo zegt ploegdokter Peter Plessers, “maar gelukkig is er geen sprake van breuken. Hij kan starten in de tijdrit."


"Uiteraard is dit geen fijne zaak, het is al de derde valpartij voor Maxim in deze Tour de France. Dat komt toch even binnen, maar Maxim kan fietsen en wil graag Parijs halen. Dit toont nog eens aan hoe sterk renners zijn en gedreven om niet op te geven.”