Ga naar de inhoud

Ruben Verheyden en Jochem Vermeulen boeken WK-ticket op 1.500 meter op Nacht van de Atletiek

 za 15 juli 2023 22:51
Ruben Verheyden is dolblij met de WK-limiet op de 1.500 meter.

De Belgische selectie voor het WK atletiek in Boedapest telt weer 2 extra leden. Op de Nacht van de Atletiek in Heusden liepen zowel Ruben Verheyden als Jochem Vermeulen de WK-limiet op de 1.500 meter. 

Op de Nacht van de Atletiek in Heusden wagen Belgische atleten vaak hun kans om een limiet te lopen voor een internationaal toernooi. De poging van Ruben Verheyden en Jochem Vermeulen op de 1.500 meter was succesvol.

 

Verheyden eindigde als tweede in 3'33"77, Vermeulen werd vierde in 3'34"16. Voor het WK atletiek in Boedapest (van 19 tot en met 29 augustus) was 3'34"20 vereist. Daar doken Verheyden en Vermeulen dus allebei onder. Ze liepen ook beiden een persoonlijk record.

 

"Of dit een verrassing is voor mij? Nee", zei Verheyden. "Nu klink ik misschien een beetje fel, maar ik wist gewoon dat ik het in mij had. Ik liep in juni al 3'34" en daarna ben ik nog op hoogtestage geweest, en die heeft nu gerendeerd."

 

"De Nacht van de Atletiek is een magische wedstrijd waar ik altijd goed loop, en dat is weer maar eens gebleken. Op het WK wil ik de halve finales halen. Dat is mij vorig jaar nét niet gelukt. De finale halen lijkt me iets te ambitieus."   

 

Ook Vermeulen was in de wolken met zijn kwalificatie. "Het is van het WK U18 in 2015 geleden dat ik nog eens een internationaal toernooi haalde. Het zijn lange, zware jaren vol blessures geweest en ik ben heel blij dat ik het toch eens tot op een WK schop bij de grote jongens."

De finish van de 1.500 meter op de Nacht van de Atletiek.

Tibo De Smet baalt ondanks goeie chrono: "Wou olympische limiet"

Tibo De Smet is zaterdag als derde geëindigd op de 800 meter tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden. Hij klokte een degelijke 1'45"89, maar had op meer gehoopt en baalde na afloop over het ongelukkige wedstrijdverloop.

 

Een Keniaans trio ging er in de start als bezetenen vandoor. De Smet koos voor zijn eigen tempo en eindigde nog als derde, maar ideaal was zijn wedstrijdverloop allesbehalve. Het persoonlijk record van De Smet staat op 1'44"89, de WK- en olympische limiet op 1'44"70.   

 

"In deze winderige omstandigheden is dit een goed resultaat. Volgens mij mag ik mij met de punten die ik hier sprokkel zeker wanen van het WK in Boedapest, maar ik was gekomen voor de olympische limiet."

 

"Mijn vorm is goed en ik hoop in een betere koers toch nog die olympische limiet te lopen, dat ik mij daar volgend jaar geen zorgen meer over moet maken. Op het BK zal de limiet er niet uitkomen, dus ik ga kijken of ik nog een race toevoeg aan mijn programma."