Ga naar de inhoud

Geen EK-finale voor jonge Belgian Lions na vroege blessure voor Thijs De Ridder

 za 15 juli 2023 19:15
Thijs De Ridder verbijt de pijn en de ontgoocheling op de bank.

De jonge Belgian Lions zijn er niet in geslaagd om de finale van het EK basketbal U20 te bereiken. In de halve finale konden ze na de vroege blessure van sterspeler Thijs De Ridder geen vuist maken tegen Israël. Het werd 46-67.

Na een stuntzege tegen Litouwen in de kwartfinales waren de jonge Belgische basketbalmannen gebrand op een finaleplaats op het EK voor -20-jarigen in Kreta.

 

Met Israël kregen ze een tegenstander tegenover zich die ze in de groepsfase al verslagen hadden. De jonge Belgian Lions begonnen ook voortvarend, maar na 3,5 minuut sloeg het noodlot toe.

 

Thijs De Ridder, de beste speler van de Belgen en wellicht ook van het toernooi, liep een blessure op aan zijn linkerhand en moest de wedstrijd verlaten. Israël nam het initiatief over en liep uit: 25-31 bij de rust.

 

Net na de pauze bracht Xander Pintelon de Belgen tot op 3 puntjes, maar daarna brak de veer. Het gemis van De Ridder werd steeds meer voelbaar en na een tussenspurt van Israël gingen de Belgische kopjes naar beneden.

 

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 46-67 in het voordeel van Israël. De Belgen missen de finale, maar kunnen met trots terugkijken op hun toernooi en spelen zondag nog een wedstrijd voor het brons.

Bekijk hier de halve finale tussen België en Israël

Gerelateerd: