Ga naar de inhoud

Jonge Belgian Lions pakken uit met straffe remonte tegen Litouwen en staan in halve finales van EK U20

 do 13 juli 2023 17:06
 Belgian Lions.
De vreugde na een wedstrijd hard knokken was groot bij de Belgian Lions.

De strafste remonte op het EK basketbal bij de U20 komt op naam van België. De jonge Belgian Lions hebben een kloof van 17 (!) punten bij rust goedgemaakt in een beresterke tweede helft tegen Litouwen. Het team van bondscoach Steve Ibens heeft zo zijn stekje in de halve finales én een klein vleugje Belgische basketgeschiedenis beet.

Een waanzinnig derde kwart gaf de jonge Belgian Lions opnieuw hoop.

 

De U20 had het tegen een Litouwen in vorm – dat 4 overtuigende zeges op rij boekte in het toernooi – erg moeilijk in de eerste helft. Fysiek aanwezig en slim spel. De ingrediënten die het de Belgen erg moeilijk maakten. 

 

Dankzij een 10-0-tussenspurt in het 2e quarter stond er bij de rust al een verschil van 17 punten op het scorebord. Dat zorgde voor kopzorgen bij de Belgian Lions.

 

Zij moesten op zoek naar een straffe ommekeer.

 

(lees voort onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Onder impuls van Thijs De Ridder – opnieuw hij – en stevig weerwerk van het team, knokten de Lions zich opnieuw in de partij. De kloof? Verdween als sneeuw voor de zon. 20-9 na 10 minuten uitstekend ploegspel. Plots waren het de Litouwers die moesten bijsturen.

 

De alarmbellen gingen dan ook af toen België vroeg in het laatste kwart de kloof naar 4 luttele punten bracht. Iedereen in de zaal zat op het puntje van zijn stoel, maar dan maakte De Ridder zijn foutje te veel. Exit van de sterkhouder.

 

Een opflakkering van Litouwen leek het feestje in de kiem te smoren. Maar nét dan bewezen de Lions dat ze een team waren. Het baltempo de lucht in, Siebe Ledegen bracht zijn ploeg zowaar op voorsprong. 

 

Litouwen had geen antwoord meer, België basketbalde op een wolk. Het resultaat: 77-71 na een geweldige comeback en een plek bij de beste vier op het EK. Wordt Israël – net als in de groepsfase – het volgende slachtoffer van de Lions op dreef?

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De statistieken van de Belgen:

Thijs De Ridder: 16 punten, Siebe Ledegen: 15 punten, Xander Pintelon en Sean Pouedet: 12 punten, Maxim Bilolo Katuala: 9 punten, Joppe Mennes: 7 punten, Matteo Verstraete: 4 punten, Nathan Missia-Dio: 2 punten.

Ook Emma Meesseman zag dat het goed was:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: