Ga naar de inhoud

Sam Bennett spurt nog eens naar winst in ochtendrit Sibiu Tour, straks ontknoping met korte tijdrit

 zo 9 juli 2023 12:17

Vandaag kent de Sibiu Cycling Tour zijn ontknoping. Sam Bennett won alvast de ochtendrit na 97 km van en naar de Roemeense stad. De Ier van BORA-hansgrohe klopte Milan Menten en Michael Schwarzmann, allebei Lotto-Dstny. Vanmiddag sluit een korte tijdrit van 3,3 km de 2.1-rittenkoers af.

Lotto-Dstny zag gisteren Lennert Van Eetvelt zijn leiderstrui kwijtspelen door een lekke band op de slotklim. De youngster staat nu 4e op 6 seconden van de Zwitserse leider Matteo Badilatti.

De ritwinnaar van gisteren, Maximilian Schachmann, een ploegmaat van Bennett, viel letterlijk uit in een afdaling onderweg. Hij kon niet meer voort met een knieblessure.

Lotto-Dstny zette onderweg Badilatti onder druk. De Belgische ploeg trok door, de leider verzeilde in een tweede groep. Maar alles kwam weer samen.

Bennett haalde het in een massasprint op de kasseitjes. De Ierse sprinter had donderdag ook de eerste rit gewonnen. Van Eetvelt pakte met winst in de koninginnenrit op vrijdag de leiderstrui van de Ier af.

Een zeer technische chronorit van 3,3 km, met een pak bochten, sluit straks de Roemeense ronde af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: