Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tankink verbaasd over opvallende koerstactiek Van Aert: "Niet de Wout van vorig jaar"

 wo 5 juli 2023 22:56
Wout van Aert trok vandaag de hele dag in de aanval.

Geen herhaling van de Mont Ventoux-etappe vandaag voor Wout van Aert. De alleskunner was de hele dag actief in de kop van de koers, maar kwam uiteindelijk tekort op de slotklim. "Hij had onderweg echt met zijn krachten gewoekerd", vond Bram Tankink in Vive le Vélo.

Het wil maar niet lukken voor Wout van Aert in deze Tour.

 

We kunnen niet verwachten dat onze landgenoot zomaar bergetappes gaat winnen, maar heel wat kijkers zullen toch de Ventoux-etappe van 2 jaar terug voorbij hebben zien flitsen.

 

Zo sterk bleek Van Aert vandaag echter niet. En daar had analist Bram Tankink een goeie verklaring voor.

 

"Ik zat samen met Laurens Ten Dam te kijken naar de etappe en we hebben ons echt verbaasd over Van Aert", begint de Nederlander.

Ik denk niet dat dit de Wout van vorig jaar is.

Bram Tankink

"Hij heeft echt met zijn krachten gewoekerd en ging soms 20 seconden voor de groep gaan rijden. Doet hij zoiets uit frustratie?"

 

"Het plan was om de koers hard te maken, maar als je constant 20 seconden voor een groep met zulke sterke renners uitrijdt, weet je ook dat je uiteindelijk zal moeten lossen bergop", stelt Tankink.

 

Dan speel je uiteindelijk ook geen rol van betekenis meer. Ik denk dat dit niet de Wout van Aert van vorig jaar is. Dan was hij zeker wel mee aan de top geraakt."

Vorig jaar vlamde Van Aert nog rond in de gele trui.

Tour met een staartje

"Maar dit jaar komt er wel een staartje aan de Tour, een WK in Glasgow", verdedigt Karl Vannieuwkerke Van Aert.

 

"En ze kennen Van Aert nu ook. Vorig jaar heeft hij zich geopenbaard als klimmer, dus zelfs op het vlakke krijgt hij die ruimte niet meer."

 

Toch had ook een andere tafelgast, VRT-journalist Steven Decraene, een betere Van Aert verwacht.

 

"We hoorden op de beklimmingen telkens dat Wout voorop reed, dus we dachten dat alle frustratie zou samenkomen vandaag en dat hij gewoon naar de top zou stomen en de puntjes eens op de i zou zetten."

 

"Maar dat was dus niet zo."

Hij kan aan 90% ook etappes winnen.

Bram Tankink

"Zelfs Fraile en Berthet konden het gat vrij snel toe rijden", voegt Tankink toe. "Maar goed. De Tour is nog lang en Glasgow is nog ver", lacht hij.

 

En daarmee gaat Average Rob dan weer akkoord. "Ik denk niet dat we Van Aert mogen afschrijven", besluit hij.

 

"Hij heeft gewoon een cartouche te veel verschoten. Hij is te vroeg beginnen aan te vallen."

 

"Ik schrijf hem ook zeker niet af", antwoordt Tankink nog. "Want zelfs een Wout aan 90% kan etappes winnen. We zien gewoon een andere Van Aert."

 

En die andere versie van Van Aert heeft hem vandaag alvast de prijs van de strijdlust opgeleverd. Binnenkort ook een etappe?

Gerelateerd: