Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
21
Coco Gauff
7988
31
Aryna Sabalenka
7788
4
Elena Rybakina
5973
5
Jessica Pegula
4625
6
Markéta Vondroušová
4503
78
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4005
92
Maria Sakkari
3980
101
Ons Jabeur
3748

Zanevska blijft sukkelen met blessures en hint naar einde carrière: "Denk dat dit laatste Wimbledon was"

 ma 3 juli 2023 17:14
Maryna Zanevska
Maryna Zanevska beleeft weinig plezier aan haar tenniscarrière.

Maryna Zanevska moet volgende maand nog 30 jaar worden, maar denkt nu al aan het einde van haar carrière. De reden? Aanhoudende rugpijn die haar zowel fysiek als mentaal parten speelt. "Ik denk dat we alles al geprobeerd hebben", zegt ze moedeloos na haar uitschakeling in de eerste ronde.

"Ik wil geen excuses verzinnen...", zegt een enorm teleurgestelde Maryna Zanevska na haar korte optreden op Wimbledon.

 

"Ik heb gewoon niet goed genoeg gespeeld vandaag, ook los van mijn rugpijn die ik al voor de wedstrijd voelde." De nog maar 29-jarige tennisster moest dus opnieuw afrekenen met stevige rugpijn.

 

"Ik raakte te snel gefrustreerd en ik liet de moed zakken. Eigenlijk ben ik niet tevreden met wat ik toonde", is ze kwaad op zichzelf.

 

Zanevska wil zelf meer uit haar wedstrijden halen, maar de aanhoudende rugblessure eist zijn tol: "Ik denk dat het mijn laatste Wimbledon is."

 

"Ik ga nu wat tijd nemen om te herstellen, al weet ik niet of dat zal volstaan. Ik bereid me voor op het einde van mijn carrière."

Ik kan het niet meer opbrengen. En dan blijft het verhaal niet duren.

Maryna Zanevska

Nog geen 30 jaar en toch al het tennisracket aan de wilgen hangen. Bestaat er dan geen remedie voor de rugpijn?

 

"Ik denk dat we alles al geprobeerd hebben", vertelt de Belgisch-Oekraïense. "Het is niet enkel een fysiek probleem, maar het weegt ook op het mentale aspect."

 

"Je voelt je nooit 100%, zowel fysiek als mentaal. Op het hoogste niveau moet je dat net wél zijn, dag na dag. Ik kan het niet meer opbrengen. En dan blijft het verhaal niet duren."

 

"Ik denk dat mijn beslissing vaststaat", reflecteert Zanevska. "Maar ik ga nog eens goed nadenken en overleggen wat de beste keuze is. Net na een wedstrijd reageer je natuurlijk wat emotioneler."

 

"Al speelt het al even om mijn carrière dit jaar te beëindigen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: